NK dressuur: Edward en Voice ouderwets

NK dressuur: Edward en Voice ouderwets

Reikhalzend keken we lange tijd uit naar de rentree van Edward Gal en Glock’s Voice. Het moest nu gebeuren. Ermelo was de allerlaatste kans om zich te kwalificeren voor Rio…. En het gebeurde ook. In de Grand Prix van het NK dressuur reed Edward alsof hij het hele jaar niet anders had gedaan. In alle ogenschijnlijke rust liep Voice met veel expressie en uitstraling door de proef heen. En dan kan je als toeschouwer achterover gaan zitten en puur genieten van het fantastische samenspel van grootmeester Edward en zijn zwarte vriend Voice. Fantastisch! Voor Edward, voor Voice, voor eigenaar Glock, voor de fokkers van Voice Isabelle en Wil van Gisbergen, voor bondscoach Johan Rockx en voor alle Nederlandse dressuurliefhebbers. De score was terecht 79.50%. Goed voor de overwinning.

De Grand Prix tijdens dit NK dressuur stond uiteraard volledig in het teken van het team dat naar Rio af mag reizen. Twee Nederlandse combinaties zijn -gezien het sterke voorseizoen- al min of meer zeker van een ticket to Rio. Dat zijn Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. en Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. Ook hier in Ermelo deden de twee heren met hun goedgekeurde KWPN hengsten wat er van hen verwacht kon worden. Dat resulteerde in absolute topscores van resp. 79.34% voor Hans Peter en 78.36% voor Diederik.

En dan die vierde plek. Wie gaat die innemen?  Danielle Heijkoop misschien, zij  kwam vrij vroeg in deze rubriek al in de baan.  In Rotterdam leek Siro fit, maar slopen er fouten in de proef. In Ermelo imponeerde vooral de piaffe in haar proef. Met een score van 74.58% werd ze niet ondergewaardeerd. Zou het goed genoeg zijn? Nee. Het antwoord kwam al snel in de vorm van topproef van Adelinde Cornelissen en Parzival. Voor iedereen die nog twijfelde:  La Cornelissen is back! De score van 76.88% mocht er ook zijn. En een teamplek naar Rio lijkt heel dichtbij.

En dan zijn de teamplaatsen op, en is er alleen nog de ondankbare reserveplek over. Zoals de kaarten er nu voor liggen, lijkt Madeleine Witte daar aanspraak op te gaan maken. Ook nu liet ze weer zien met haar Cennin de absolute shooting star van de Nederlandse dressuursport te zijn met een vijfde plek in dit ijzersterke deelnemersveld.

De uitslagen

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties