NK Dressuur: Edward Gal prolongeert Senioren-titel *live verslag*

NK Dressuur: Edward Gal prolongeert Senioren-titel *live verslag*

0 2623
Hans Peter Minderhoud Glock's Dream Boy

De Grand Prix-finale is van start gegaan! In totaal komen er twaalf combinaties aan start in deze kür op muziek op het NK Dressuur. Volg hier het live verslag.

Denise Nekeman en Boston STH

Denise Nekeman en Boston STH kwamen vandaag als eerste aan start in de Grand Prix kür op muziek op het NK Dressuur. De combinatie scoorde het hoogst op de uitgestrekte galop (8,5) en het laagst op de uitgestrekte stap. Ook de appuyementen en rechterpirouette werden goed beoordeeld. De combinatie kwam uit op een score van 73,225%.

Patrick van der Meer en Zippo

Deze score werd gelijk verbeterd door Patrick van der Meer en Zippo, die een score van 75,075% wisten te realiseren. Een stabiele combinatie die vandaag, net als Nekeman en Boston STH, scoorde op de rechterpirouette. Voor de uitgestrekte stap kon de hoofdjury zelfs een negen kwijt!

Emmelie Scholtens en Desperado

Niet met haar toppaard Apache, maar met haar ‘tweede’ paard Desperado reed Emmelie Scholtens net naar een fantastische score van 78,200%.

Een foutje in de eners heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de combinatie niet boven de 80% eindigde. Deze score werd wel gegeven door de hoofdjury voor het technische onderdeel en door meerdere juryleden voor het artistieke onderdeel. De combinatie wist drie negens te scoren. Dit cijfer werd gegeven voor de linkerpirouette, de uitgestrekte galop en het drafappuyement naar links. De pirouettes naar rechts gaan vandaag lekker, de combinatie scoorde hiervoor een maximale tien!

Pauze

Voor de pauze kwamen er nog drie andere combinaties aan de start. Geen van hen wist de score van Scholtens te verbeteren. Danielle Heijkoop staat met Badari nu op een derde plaats met 74,325%. Zij wordt gevolgd door Marlies Van Baalen die met Ben Johnson aan start kwam en 73,925% scoorde. De kwaliteit ligt hoog, gezien de eerste helft geweest is en Tommie Visser en Chuppy Checker CL met een score van 72,600% voor nu genoegen moeten nemen met de laatste plaats.

Adelinde Cornelissen en Aqiedo

Als eerste na de pauze kwamen Adelinde Cornelissen en Aqiedo aan start. Ze wisten Emmelie Scholtens en Desperado van de nummer 1 positie af te storen met een score van 79%. De combinatie blok zoals altijd uit in de verzamelde onderdelen. Zowel in de piaffe-passage als pirouettes, waarin hij echt mooi gewicht overneemt op de achterhand. Technisch was het een erg sterke proef zonder fouten. Eén jurylid durfde het zelfs aan om 81% te scoren.

Madeleine Witte-Vrees en Cennin

Madeleine Witte-Vrees en Cennin hadden niet hun beste proef ooit vandaag. Gedurende de hele proef leken ze wat voor te lopen op de muziek. Hier en daar slopen er ook wat foutjes in, bijvoorbeeld in beide series, onderdelen waar Cennin met zijn grote en imponerende changementen normaalgesproken goed op scoort. Vandaag moest de combinatie genoegen nemen met 77,400%, goed voor een momentele derde plaats.

Diederik van Silfhout en Four Seasons

Lang heeft Madeleine Witte-Vrees haar derde plek niet vast kunnen houden. Gelijk de volgende combinatie, Diederik van Silfhout en Four Seasons, scoorden 77,650% en wisten daarmee de derde plek over te nemen.

Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P.

Een nieuwe leider op het NK Dressuur: Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P.! De combinatie werd met de kür van Zoniks opa (Glock’s Romanov) unaniem bovenaan gezet door de vijfkoppige jury met een gemiddelde van 83,435%. De piaffe blijft het zwakke punt van de hengst, maar hierin gaat hij toch al vooruit. De proef was nagenoeg foutloos maar toch zag het er iets moeizaam uit. Er ontstond een klein hakkeltje aan het begin en een fout in de eners. De combinatie weet iedere keer weer te imponeren met de enorme uitgestrekte draf, maar daar werd vandaag niet mega op gescoord. Wel scoorden ze top op de drafappuymenten, hier werden verschillende negens en tienen voor gegeven! Ook werden er tienen gegeven voor de uitgestrekte stap en linkerpirouette.

Hans-Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy

Ze reden voor het eerst kür op muziek in deze klasse, Hans-Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy. Toch wisten ze met een super proef een score van 81,435% te realiseren. De combinatie scoorde net als veel anderen onder andere op de drafappuyementen en pirouettes, waar enkele negens voor werden gegeven. Eén van de juryleden durfde het zelfs aan om deze combinatie boven Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P. te zetten.

Anne Meulendijks en Avanti MDH N.O.P.

Op een haar na mist Anne Meulendijks het podium. Met een score van 78,825% komt de amazone 0,08% tekort voor het brons en sluit ze in het zadel van Avanti MDH N.O.P. haar NK Dressuur af op een ‘zure’ vierde plaats. Toch kan de jonge amazone terugkijken op een zeer succesvol debuutseizoen bij de Senioren.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties