NK Dressuur Gelderland van 27-29 juli 2018

NK Dressuur Gelderland van 27-29 juli 2018

NK Dressuur
Diederik van Silfhout en Rentino op het NK Dressuur 2017 (foto: DigiShots)

Het Nederlands Kampioenschap Dressuur wordt in 2018 georganiseerd op het KNHS-centrum in Ermelo, van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli. Het NK Dressuur wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

‘Vijf weken voor het WK’

‘Het Nederlands Kampioenschap Dressuur is vijf weken voorafgaand aan het vertrek naar de Wereldruiterspelen in Tryon,’ zegt Maarten van der Heijden, technisch directeur bij de KNHS. ‘Het kampioenschap zal de laatste observatiewedstrijd zijn voor het Wereldkampioenschap. Dat begint voor de dressuurruiters op woensdag 12 september 2018, en voor de para-dressuurruiters op dinsdag 18 september.’

Het NK Dressuur valt ook een week voor het WK voor jonge dressuurpaarden. Dat wordt ook in het KNHS-centrum in Ermelo georganiseerd, van 3 tot en met 6 augustus 2018.

NK’s en KNHS-kampioenschappen

Er vinden NK’s plaats voor de Zware Tour (senioren), U25, Young riders, Junioren, Para-dressuur en de KNHS-kampioenschappen voor de ZZ-Zwaar en Lichte Tour.

De organisatie van het NK Dressuur Gelderland is, net als afgelopen drie edities, in handen van V2 Facility uit Helvoirt. Kijk voor meer informatie op www.nk-dressuur.nl.

Bron: Persbericht KNHS

Foto: DigiShots

Reacties