NK Dressuur: Favoriet Expression was ‘gewoon goed!’

NK Dressuur: Favoriet Expression was ‘gewoon goed!’

0 905
Diederik van Silfhout - Expression Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots

Diederik van Silfhout stuurde zijn Expression (v. Vivaldi) vandaag met volle overtuiging naar de titel tijdens het NK op ZZ-Zwaar niveau. Met zijn kür reed hij maar liefst een percentage van exact 78 bij elkaar.

Op lichtvoetige drafmuziek en bombastische galopklanken reed Diederik, die vorig jaar met Cupido (v. Daddy Cool) ook al deze titel won, zijn kür gemaakt door Charles Monterie. Met fraaie pirouettes die twee keer op beide handen getoond werden, scherp gereden appuyementen en mooi gesprongen series toonde Expression zijn kunnen. Doeltreffend zegt Diederik na afloop: ‘Het was gewoon goed. Er zaten geen fouten in. Op een hakkeltje in de stap na. Toen moest hij even meezingen met de muziek en raakte hij iets afgeleid. Hij is pas zeven jaar en toont zoveel aanleg. Volgend jaar wil ik graag Lichte Tour starten en het jaar daarna Grand Prix, daar heeft hij duidelijk talent voor. Daarnaast is hij ook heel goed tussen zijn oren.’ Met zijn andere paard Quantum Vis (v. Quarterback) had Diederik zich ook gekwalificeerd voor deze ZZ-Zwaar finale. Omdat hij niet met twee paarden in deze finale mocht rijden, moest hij kiezen. Met Quatum Vis reed hij daarom de kleine finale die deze ochtend verreden werd. Ook in deze rubriek was hij de beste en kwam het percentage uit op 68,905%. Al met al tot nu toe een succesvol kampioenschap voor de fanatieke ruiter, die tevens ambassadeur is van dit kampioenschap.

‘Heel zenuwachtig’

Achter Van Silfhout behaalde Robin van Lierop de zilveren medaille. In het zadel van Finja (v. Flatley) scoorde hij 71.417% in zijn kür, genoeg voor een overall tweede plaats. Zeer ritmisch en ook met veel harmonie werd er gereden op de kür die is samengesteld door Joost Peters. ‘Ik was heel zenuwachtig, want dit was pas onze eerste kür op muziek en onze vierde wedstrijd in totaal. Toch ben ik heel tevreden met de kür. Vooral de series en de pirouettes kwamen goed uit de verf’, aldus Robin die nog een beetje overdonderd was door het succes.

Robin van Lierop - Finja Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Robin van Lierop – Finja
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots
‘Veel beter’

Met haar Jazz-nakomeling Dayano wist Danielle van Mierlo zich te revancheren. Met de reguliere proef werd ze vijfde. Vandaag eindigde ze met haar kür, waarbij Dayano zijn expressieve voorbeen liet zien, op een tweede plaats. Tijdens haar kür op enigszins mysterieuze muziek, toonde ze veel afwisseling tussen de stap- en galoponderdelen. Het gemiddelde betekende de bronzen medaille. Blij verrast reageert Danielle: ‘Het voelde nog wat onwennig en ik had een foutje in de serie om de vier. Gelukkig kon ik die nogmaals laten zien op mijn reservelijn. Alles klopte met de muziek en ging veel beter dan in de gewone proef.’ (CdB)

Podium ZZ Zwaar 1. Diederik van Silfhout - Expression, 2. Robin van Lierop - Finja, 3. Danielle van Mierlo - Custom Zadels Dayano Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Podium ZZ Zwaar 1. Diederik van Silfhout – Expression, 2. Robin van Lierop – Finja, 3. Danielle van Mierlo – Custom Zadels Dayano
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots

Foto: Digishots

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties