NK: Diederik van Silfhout en Expression winnen GP debuut

NK: Diederik van Silfhout en Expression winnen GP debuut

Diederik van Silfhout en Expression
Diederik van Silfhout - Expression KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

toEen mooier Grand Prix debuut kun je je haast niet bedenken: Diederik van Silfhout en Expression winnen hun Grand Prix debuut op de KNHS Indoorkampioenschappen met 74,42%!

Fantastisch GP-debuut voor Expression

Vorig jaar werd de combinatie nog KNHS Indoorkampioen in de Lichte Tour en zijn nu ook zeker favorieten voor de titel in de Grand Prix. De Vivaldi-zoon liet een ontzettend imponerend en, zeker voor zijn debuut, al erg bevestigd beeld zien vandaag. Hoewel de KWPN-goedgekeurde hengst hier en daar wat spanning opbouwde, wat zich onder andere uitte in de stap, loodste Van Silfhout hem goed door de proef. Hoogtepunten uit de proef waren onder andere de uitgestrekte draf, drafappuyementen en pirouettes. Zowel de passage als piaffe hebben een enorm expressieve front, maar achter mag de pas negenjarige Expression nog iets sterker worden.

Op een kleine storing op de laatste lijn na, was het een foutloze proef waar Van Silfhout zichtbaar tevreden mee was.

Top acht

Op ruim anderhalf procent afstand eindigde Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz). De combinatie liet een harmonieuze proef zien, die beoordeeld werd met 72,75%. Denise Nekeman maakte haar NK-senioren debuut met Boston STH (v. Johnson). De combinatie was voorheen al enorm succesvol in de U25 en ook bij de senioren houden ze dit succes vast. ‘Wauw, dit is toch wel heel bijzonder! Wat ben ik trots op die zwarte kanjer! Morgen nog lekker kür op muziek rijden, dit pakken ze ons in ieder geval al niet meer af!’ schrijft Nekeman, die derde werd met 71,92%, op Facebook.

Ook op plek vier eindigde eveneens een Johnson-zoon, de KWPN-erkende Double Dutch. Onder Thamar Zweistra liep de voshengst naar 68,51%. Vijfde werd Marieke van de Putten met Zingaro-Apple, (v. Painted Black) die nog wat kampte met spanning vandaag. Robin van Lierop eindigde met de Rhodium-zoon Cupido op een knappe zesde plaats in het sterke deelnemersveld. Jeannette Haazen en Dabanos D’04 (v. Abanos) bezetten plek zeven. Geluk en ongeluk voor Lynne Maas, met Uranium W (v. Metall) heeft ze vrijwillig de proef verlaten maar met de Krack C-zoon Zamora mag ze als laatste combinatie door naar morgen.

Deze acht combinaties verschijnen morgen weer in de ring om de allesbeslissende kür op muziek te rijden.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Grand Prix.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties