Nieuwe kans voor Glasten Krapels

Nieuwe kans voor Glasten Krapels

0 342

Para dressuurruiter Glasten Krapels heeft een nieuw paard te rijden. De Luxemburgse jeugdamazone Michèle Thill stelt hem de dertienjarige Wisconti (Wolkenstein II x Calypso II) ter beschikking. Glasten heeft drie Nederlandse titels op zijn naam staan, hij won eenmaal brons op het NK en nam deel aan het WK in Kentucky in 2010 waar hij individueel vierde en vijfde werd met Matador (foto). Hij vormde ook met Picasso (v. Jazz) een combinatie. De schimmel ging vorig jaar zomer wegens een blessure met pensioen. Met Filia DVB (v. Fidermark) startte hij begin vorig jaar eveneens nog succesvol op wedstrijden.

Wisconti is een aansprekende vos met drie goede basisgangen. Hij heeft als jong paard op het WK in Verden gelopen. Wisconti stond op DVB voor training en eventuele verkoop. Glasten bleek een zeer passende combinatie te vormen met de sympathieke ruin, waarop de familie Thill zeer genereus besloot om Glasten te helpen. Wisconti blijft op DVB gestald staan, waar Glasten meerdere keren per week de ruin zal gaan trainen. Eerst met als doel meer een combinatie te worden, dan richting wedstrijden in de Grade 3.

Glasten: ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor dit alles! Natuurlijk heel veel dank aan Michèle Thill en haar familie. Gaaf dat zij mij deze kans willen geven. Ook dank aan Coby en Marlies voor hun hulp hierbij en de hulp in de toekomstige training. Natuurlijk ook dank aan mijn ouders, die mij in alles steunen. Ik hoop op een mooi vervolg van mijn sportcarrière met Wisconti!’

Filmpje van de nieuwe combinatie tijdens de training.

Dressuurstal Van Baalen/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

 

 

Reacties