Nieuwe Grand Prix-troef voor Andreas Helgstrand

Nieuwe Grand Prix-troef voor Andreas Helgstrand

0 206

De Deense Grand Prix-ruiter Andreas Helgstrand heeft een nieuw paard bemachtigd. Het is de elfjarige voormalige Oldenburger dekhengst Sieger Hit (Sandro Hit x Donnerhall), die vanaf 2012 door de Duitse amazone Juliane Brunkhorst tot en met het hoogste niveau werd afgericht en uitgebracht. In 2015 boekte zij haar eerste grote succes met hem door zesde te worden in de finale van de Louis d’Or Cup in Frankfurt. Daarna deed de combinatie mee aan de CDI’s van Lier en Hagen en Neumünster. Recent scoorde Brunkhorst 69% en een negende plek in de Grand Prix op het CDI Wiesbaden. In de Special behaalde de amazone 70,2% en een zesde prijs met Sieger Hit. De combinatie zat in het Duitse B-kader. De amazone heeft nog wel de beschikking over haar beste paard, de elfjarige Hannoveraner hengst Fürstano (v. Fürst Heinrich). Met hem eindigde ze vorige maand op het CDI5* in Wiesbaden op de tweede plek in de Kür, achter Fabienne Lütkemeier, maar voor Valentina Truppa.

In 2007 werd de bruine Sieger Hit kampioen op de hengstenkeuring van het Oldenburger Verband. Als dekhengst was hij echter nauwelijks in trek, waarna in 2003 besloten werd hem te castreren.

Zijn nieuwe ruiter Andreas Helgstrand startte afgelopen maand met een andere paard dat hij sinds kort rijdt, NOHS Daijoubio (DWB, v. Daddy Cool), voor het eerst op een internationale wedstrijd, het CDI3* Odense. Daar werd hij derde en tweede in de Grand Prix en de Special, met percentages in de 69%. Vorig jaar kwam hij in actie met Torveslettens Stamina. De schimmelmerrie van Stedinger heeft alle talent, maar kreeg tot nu toe meer bekendheid vanwege het feit dat haar ruiter haar tijdens het losrijden te diep en strak instelde, dan vanwege haar opvallende resultaten.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties