Nieuwe FEI-proeven Midden Tour

Nieuwe FEI-proeven Midden Tour

0 1020

De FEI heeft twee nieuwe proeven ontwikkeld voor de Midden Tour, de Intermediaire A en Intermediaire B, die per 1 januari 2014 uitgeschreven kunnen worden.

De Midden Tour in Nederland bestaat dan uit de Intermediaire A, Intermediaire B en de Intermediaire II. Naast deze nieuwe ingevoerde Intermediaire A en B is de Intermediaire II vernieuwd. De Inter A en B zijn bedoeld om de overgang van de Lichte Tour naar de Zware Tour nog beter te laten verlopen.

Voor de Senioren wordt de huidig geldende promotieregeling naar de Zware Tour niet gewijzigd. Promotie van de Midden Tour naar de Zware Tour kan uitsluitend na het behalen van een score van tenminste 60% in de Intermediaire II. Het is niet verplicht eerst de Intermediaire A en/of B te rijden voordat de Inter II gestart wordt. Ruiters/amazones mogen dus na het behalen van een score van 60% in de Inter I direct de Inter II starten.

Voor de ruiters/amazones die in de groep U25 vallen heeft de KNHS in overleg met bondscoach Wim Ernes besloten de Intermediaire A en Intermediaire B wel te verplichten voordat gepromoveerd kan worden naar de Intermediaire II. In beide gevallen moet een score van tenminste 60% behaald zijn.

De nieuwe proeven kunnen via de KNHS-site gedownload worden.

KNHS/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties