Nieuw wereldrecord voor Dujardin en Valegro

Nieuw wereldrecord voor Dujardin en Valegro

0 135

Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) hebben hun succesjaar nog even voorzien van een uitsmijter in de Grand Prix. Het duo zette op de thuiswedstrijd van Londen Olympia het wereldrecord in deze klassieke proef weer eens scherper en kwamen uit op 87,46%. De Britse en haar Nederlands gefokte fenomeen hadden eerder dit jaar bij de wereldbekerfinale in Lyon al hun topscore in de Grand Prix gezet op 87,129% en kwamen vanavond, tijdens hun eerste optreden sinds het WK, nog eens een paar tienden hoger uit.
Dit belooft alvast het nodige voor de wereldbeker Kür op muziek van morgen. Vorig jaar verbrak Dujardin in Olympia het record van Edward Gal en Totilas en zette dit op 93,975%.  In de Grand Prix scoorde de combinatie toen 84,85%.

De Nederlanders moesten vanavond passen voor dit Britse geweld, maar kwamen desalniettemin prima uit de verf. Edward Gal scoorde met Glock’s Undercover N.O.P. (v. Ferro) een prachtige 80,12%, voor Daniëlle Heijkoop en Siro N.O.P. (v. Gribaldi) was er 77,10%. Vierde werd Carl Hester met de nog altijd onervaren Nip Tuck met 74,68%. Hij wist Jessica Von Bredow-Werndl met Unee BB (v. Gribaldi) net achter zich te laten. Zij reed een score van 74,44%.

Valegro bovenaards

Valegro en Dujardin houden van Londen, zo lieten ze vanavond weer zien. In het rondje rondom de ring was er al een uitgestrekte draf om van te watertanden en ook in de ring lieten de kampioenen zien waarom ze de besten van de wereld zijn. Een foutloze proef met ongelooflijk veel power, uitstraling en harmonie. Niet één moment verloor de combinatie de concentratie, ook niet als er vanuit het publiek plotseling een camera flitste. Alleen in de uitgestrekte stap drukte Valegro het neusje heel even naar boven, als je er dan toch iets van moet zeggen. Hij blijft toch ook maar een paard.

Prachtige prestatie Heijkoop

Siro N.O.P. begon met een mooie opwaartse draf, goede verruiming en mooie appuyementen, zonder dat het strak werd, wat wel eens het geval lijkt bij deze combinatie. De passage en piaffe + overgangen liepen gesmeerd, waarbij de hulpen van Daniëlle nauwelijks zichtbaar waren. Siro doet al het werk, zo ziet het er uit. In de galop kwam de zwarte Gribaldi-zoon iets achter de loodlijn in de series. De zigzag kwam nét uit. Krachtige proef met veel uitstraling, beloond met ruim 77%.

Undercover kan nóg beter

Glock’s Undercover N.O.P. liet zich goed zien in de kijkerige ring in Olympia, waar het publiek zeer dicht op de arena zit. Edward Gal reed uiterst correct, met mooie overgangen en een pi-pa-tour zoals de donkere ruin zo oogstrelend kan laten zien als hij relaxt is. In de serie om de twee werd ‘Fritsie’ iets kort in de hals. Kleine communicatiestoring bij de inzet van de zigzag; Undercover dacht waarschijnlijk dat hij een pirouette moest maken. Iets te overhaast in de eerste pirouette, omdat de spanning opliep. Gal wist het netjes te beteugelen. Als Undercover zijn ontspanning nog eens een héle proef lang kan volhouden zit er een nog hogere score in.

Goed Olympia debuut voor Gevers

De vierde Nederlandse combinatie Katja Gevers met de volle broer van een andere (ex-)topper van Edward Gal, Sisther de Jeu, had te maken met een wat gespannen Thriller (Gribaldi x Amor), waardoor ze moeite had de hals op lengte te houden. De piaffe was wat zwaaiend, maar de passage heel goed, waarbij Thriller veel veer vertoont. Met 69,52% eindigde ze op een elfde plek.

Uitslagen Grand Prix Olympia Horse Show.

Bron: Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties