Nieuw kort geding voor Gertjan van Olst

Nieuw kort geding voor Gertjan van Olst

0 652

Hengstenhouder Gertjan van Olst was gister opnieuw aanwezig in de rechtbank in Breda. Ditmaal voor een kort geding omtrent het paard De Chirico (v. Dolany), zo meldt Horses. 

Het Britse bedrijf MB Equine Consultancy Limited is van mening dat Van Olst onrechtmatig geld heeft achtergehouden aan de bemiddeling van het paard in april 2014. De kopende partij, Maryam al Khalifa, zou Van Olst hebben voorzien van een deposito van 1,8 miljoen euro om een Grand Prix-paard aan te schaffen, waarna Van Olst volgens hen De Chirico aangekocht zou hebben voor een bedrag van 600.000 euro bij Andreas Helgstrand. Daarom willen zij nu openheid van zaken omtrent het aanschafbedrag van het paard. Daarnaast is de kopende partij van mening dat het paard niet voldeed aan de gestelde eisen. Tijdens twee testritten leek het te gaan om een Grand Prix-paard, maar in werkelijkheid was het dier niet hoger uitgebracht dan Lichte Tour-niveau.

Volgens de advocaat van Gertjan van Olst is er nooit sprake geweest van een bemiddeling of deposito, maar ging het om een normale verkoop. Daarnaast zou het paard bedoeld zijn voor de Asian Games van 2014, die op Lichte Tour-niveau verreden worden.

De Holstein-gekeurde hengst werd na de verkoop aan Al Khalifa in training gezet bij Anne van Olst, die het paard ook zou uitbrengen op wedstrijden. Zo kwamen zij aan de start tijdens CDI Fritzens in de Lichte Tour. Gisteren werd bekend dat De Chirico opnieuw verkocht was, ditmaal aan de Duitse U25-amazone Tamara Rehnig.

Eerder raakte Van Olst al verwikkeld in een juridisch conflict met Al Khalifa rondom de dekhengst Chippendale (v. Lord Leatherdale).

De rechtbank komt over twee weken met een uitspraak.

Foto: Remco Veurink
Bron: Horses

Reacties