Negen para dressuurruiters in FEI-top vijftig

Negen para dressuurruiters in FEI-top vijftig

0 658

Dat ons land een woordje meespreekt op het gebied van de para dressuur mag duidelijk zijn. Na de zilveren teammedaille en ook nog eens een keur aan individueel eremetaal lijkt de sport nog altijd in de lift. Op de momenteel gehouden internationale wedstrijd in Mannheim presteert het team van bondscoach Joyce Heuitink ook weer voortreffelijk, met bekende én nieuwe combinaties.

De meest actuele FEI-wereldranglijst van de pararuiters bevestigen het positieve beeld. De Nederlandse basis bij de para dressuur is breed en leunt niet slechts op een paar combinaties. Maar liefst negen ruiters en amazones staan in de top vijftig en bijna allemaal hebben ze hun positie verbeterd ten opzichte van de vorige keer. Gouden WK-winnares Rixt van der Horst (met Uniek N.O.P.) is de enige wier naam in de top tien staat. Ze stijgt van 10 naar 9. Nicole den Dulk, actief met Wallstreet en Fifty Fifty, staat op 11 (was 12). Zij wisselt van plek met Frank Hosmar (met Alphaville N.O.P. ook actief in de Lichte Tour). Sanne Voets (die met Vedet PB N.O.P. en Zoya Sollenburg eveneens twee paarden in de strijd heeft) gaat van 15 naar 14; Demi Vermeulen (met Vaness) staat net achter haar, ze komt van 16.

Lotte Krijnsen (met Zarienta en Rosenstolz), een betrekkelijk nieuwe naam in het internationale deelnemersveld, klimt 8 plaatsen en staat nu op 23. Collega Ilona Goes (met Zalisto) maakt een reuzensprong en stijgt van 79 naar 26. Tot slot zien we Annemarieke Roling-Nobel (met Ricochet) op 37 (was 40) en Ellen van den Berg (met Showdiva), die van 46 naar 42 klimt.

De Brit Lee Pearson staat op 1, gevolgd door Oostenrijker Pepo Puch en de Italiaanse Sara Morganti. Elke Pilipp (Duitsland) staat op 4, terwijl de Belgische amazone Michèle George de vijfde plek bezet. Natasha Baker (Groot-Brittannië) vinden we op 6, Laurentia Tan (Singapore) op 7. Sophie Wells (GB, 8) en Hannelore Brenner (10) staan boven en onder Rixt van der Horst in de top tien.

Volledige FEI-wereldranglijst Para dressuur (1 mei 2014 t/m 30 april 2015)

Reacties