Nederlandse paarden scoren op BK

Nederlandse paarden scoren op BK

Tijdens het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in het Waalse Gesves behaalden verschillende Nederlands gefokte paarden een medaille.  Zowel bij de vier- als vijfjarigen ging het goud naar een KWPN’er. In de jongste leeftijdscategorie zegevierde El Capone (Tuschinski x Camus) onder ruiter Tom Heylen met een eindtotaal van 163,40. Plek twee was voor stamboekgenoot El Corono Texel (Wynton x Goodtimes) met Dominique Mohimont in het zadel.

Bij de vijfjarigen ging de grote favoriet er met de titel vandoor. Dolcherie, dochter van Painted Black en oud-KWPN keuringskampioene IPS Terlia (v. Krack C), scoorde met Tom Franckx een eindtotaal van liefst 248,60. Op gepaste afstand (230,80) kwam Rheinlander All Inclusive (v. Abanos) op de tweede plaats terecht met Laurens Vanderbeeken. Kort hierachter mocht KWPN’er Double Dutch (Jazz x Wisconsin) zich met Nick Van Laer als derde opstellen.

Dezelfde Van Laer stuurde bij de zesjarigen Sir Donovan (v. Sir Donnerhall I) naar de zege. De Hannoveraan kreeg een eindscore van 232,80. In deze leeftijdscategorie geen Nederlands dressuurbloed op het podium. Het zilver was voor Sniper van de Helle (v. Sunny Boy) met Brecht D’Hoore, het brons ging naar Happy-Pia van de Bergenhoeve, een Belgisch gefokte nakomeling van Abanos onder het zadel van ruiter/eigenaar Laurens Vanderbeeken.

Reacties