Nederlandse paarden door vetcheck

Nederlandse paarden door vetcheck

De vetcheck is enerzijds een formaliteit, maar anderzijds altijd een spannend moment bij aanvang van een groot kampioenschap. Daarbij kon het reeds gehavende Nederlandse team zich geen nieuwe tegenvaller meer veroorloven, iets dat deze ochtend in Caen niet gebeurde. Zowel Jerich Parzival N.O.P., Glock’s Voice, Arlando NH N.O.P. als Glock’s Johnson TN doorstond probleemloos de vetcheck, waarbij het mooi was om te zien dat Johnson als oud-kampioen van de KWPN-hengstenkeuring ook wist op te vallen aan de hand.

Het licht staat daarmee op groen voor Nederland om van start te gaan in de Grand Prix landenwedstrijd, en dat nog immer als de regerende wereldkampioen. Wim Ernes maakte tevens zijn startvolgorde bekend. Diederik van Silfhout (Arlando) bijt morgen het spits af, gevolgd door Hans Peter Minderhoud (Johnson). Er is, afhankelijk van de loting, een kans dat ook Edward Gal (foto, Voice) op maandag van start gaat, maar waarschijnlijk wordt dit dinsdag. Adelinde Cornelissen (Parzival) moet als slotruiter op dinsdag het definitieve resultaat gaan verzorgen.

Ook bij de andere grote medaillekandidaten waren er geen problemen. Voor topfavoriet Duitsland kwamen alle paarden waaronder Damon Hill (Helen Langehanenberg) en Bella Rose (Isabell Werth) door de vetcheck. Het team van Groot-Brittannië kende ook een vlekkeloze veterinaire keuring, waardoor olympisch kampioen Valegro (Charlotte Dujardin) ook op het WK zijn debuut kan gaan maken. (foto: Remco Veurink)

Bron: Hoefslag

Reacties