Nederlandse dressuurjeugd kansrijk op EK

Nederlandse dressuurjeugd kansrijk op EK

0 231

De paarden van de Nederlandse deelneemsters aan het Europees Kampioenschap dressuur voor Junioren en Young Riders in Vidauban kwamen vanmiddag probleemloos door de veterinaire keuring. Vanavond is de openingsceremonie; morgen gaat het kampioenschap van start met de teamwedstrijd. Chef d’équipe is Tineke Bartels-de Vries.

De Nederlandse afvaardiging zal traditioneel gezien kansrijk zijn voor eremetaal, waarbij vooral van Duitsland het meeste weerwerk mag worden verwacht. Vorig op het EK in Arezzo was ons land zeer succesvol, met twee zilveren teammedailles, twee gouden individuele medailles (Anne Meulendijks bij de Young Riders) en twee bronzen individuele medailles (Jeanine Nekeman en Rosalie Bos bij de Junioren).

Het EK in Vidauban zal tevens het eind van een tijdperk zijn op het fraaie Domain Equestre des Grand Pins. Eigenaresse Bernadette Brune wil zich meer gaan toeleggen op haar eigen sportcarrière en zal voor het laatst een wedstrijd organiseren. Het Zuid-Franse terrein is de afgelopen jaren regelmatig gebruikt voor dressuurwedstrijden tot vijf sterren niveau. Eerder dit jaar werden daar de World Dressage Masters en de eerste FEI Nations Cup gehouden.

Voor Nederland komen de volgende combinaties in actie

Junioren
Laura Quint – Velazquez (v. Krack C)
Lisanne Zoutendijk – Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione)
Mercedes Verweij – Zarah (v. Oscar)
Marjan Hooge – Fulltime (v. Fidermark I)

Young Riders
Dana van Lierop – Equestricons Walkuere (v. Glock’s Romanov)
Denise Nekeman – Boston Sth (foto, v. Johnson)
Jeanine Nekeman – Vlingh (v. Flemmingh)
Jeanine Nieuwenhuis – Hexagon’s Baldacci (v. Havidoff)

Startlijsten en uitslagen van het EK Dressuur Junioren/Young Riders.

Facebook/Hoefslag

Foto: Quillemette Kraaikamp

Reacties