Nederlandse dames voortvarend in Vidauban

Nederlandse dames voortvarend in Vidauban

0 376

De Nederlandse dressuurcombinaties zijn prima van start gegaan tijdens de internationale wedstrijd in Vidauban (Zuid Frankrijk). In de teamcompetitie voor junioren schreef Mercedes Verwey de eerste plaats op naam. In het zadel van de elfjarige Oscar-dochter Zarah kwam zij tot een percentage van 73.19%. Landgenote Esmee Donkers volgde met de evenoude Zaffier (v. Painted Black) op de tweede plaats (70%), voor Semmieke Rothenberger en de Deens gefokte Geisha (v. Gribaldi). Laura Quint en de KWPN gekeurde Velazquez (v. Krack C) waren met 69.41% goed voor de vierde plaats.

Prix St. Georges

In de Prix St. Georges stond Jessica Leijser op het podium. Samen met de twaalfjarige KWPN-ruin Winando (v. Jetset-D) scoorde Leijser 68.57% en de derde plaats. De Zweed Mads Hendeliowitz pakte met Latinotanz (v. Fidertanz) 72.44% en de winst, voor de Nederlander Yassin Rahmouni, die onder de Marokkaanse vlag uitkomt en Van Krack STH (v. Krack C) met 68.71% naar de tweede plaats stuurde.

Young Riders

In de teamcompetitie voor Young Riders eindigden de oranjedames net naast het podium. Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) waren met 71.66% goed voor de vierde plaats, voor Jeanine Nekeman en Vlingh (v. Flemmingh, 71.40%). De Duitse Jessica Krieg pakte met Rivers Side (v. Romancero H) de eerste plek (73.72%) en was met Special Edition (v. Sir Donnerhall) ook nog eens goed voor de derde plaats (72.45%). Anna-Christina Abbelen nestelde zich met First Lady (v. Florencio I) op de tweede plaats (73.64%).

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties