Nederlanders presteren in Compiègne

Nederlanders presteren in Compiègne

0 33

De Nederlandse combinaties presteerden vanochtend goed in de Intermediaire I Kür van de Small Tour in Compiègne (Frankrijk). Jeroen Okkema en Armany ZI noteerden met 71.32% een prima tweede plaats achter favoriet Francoise Hologne-Joux (België), met Warhol goed voor 75.02% en een overtuigende eerste plaats. Kevin de Bruin en Viva Las Vegas volgden met 69.92% op de derde plaats, voor Jeffrey Heijstek en Kostendrukkers Zarino. Joyce Lenaerts en Authentic eisten de zesde plaats op.

Pony’s

Ook bij de pony’s stond een Nederlandse combinatie in de top drie: Demy Kurstjens en haar geroutineerde Kingsley Ciske mochten met 74.20% de tweede prijs in ontvangst nemen. De Britse Phoebe Peters bleek onverslaanbaar. In het zadel van haar SL Lucci was zij goed voor maar liefst 79.91%. Op zaterdag noteerde Peters met ruim 80% in de landenwedstrijd al een nieuw wereldrecord. Landgenote Alexandra Hellings finishte met Der Kleine Lord op de derde plaats (72.25%).

Junioren

Bij de junioren wist Jeanine Nekeman de winst in de wacht te slepen. In het zadel van Vlingh kwam de Nederlandse tot 76.04%. Claire Berland (Frankrijk) volgde met Amani op 71.58% en de tweede plaats, voor de Belgische Numa Verberne en Riverdance (70.79%).

Young Riders

Denise Nekeman schreef vanmiddag met een percentage van 76.83% de Kür op muziek voor Young Riders op naam. In het zadel van haar getalenteerde Boston STH (v. Johnson) bleef de Nederlandse voor op landgenote Jill Huybregts en Zamacho Z (v. Rousseau). Zij waren met 75.79% goed voor de tweede plaats. Diana Porsche (Oostenrijk) en Porsche’s Florencia (v. Florencio) eisten de derde plaats op (73.37%). Rosalie Mol en Legend mochten met 71.50% aansluiten op de vijfde plaats.
Klik hier voor uitslagen.

Reacties