Glansrijke oranje-zege met record *video*

Glansrijke oranje-zege met record *video*

0 56

Het Nederlandse oranjekwartet heeft vanmiddag met overmacht de FEI Nations Cup dressuur in Rotterdam op naam geschreven. Het viertal van bondscoach Wim Ernes (Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P; Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P; Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN) scoorde -met streepresultaat- een gemiddeld percentage van 79.74%. Hiermee reed deze equipe het nationale record uit de boeken van het EK-team van Windsor 2009. Dit dreamteam bestaande uit Gal/Totilas, Cornelissen/Parzival, Van Grunsven/Salinero en Schellekens/Sunrise kwam toen -met streepresultaat- uit op 79,53%.

PR voor Minderhoud

Minderhoud beet met zijn altijd goed meewerkende Johnson (v. Jazz) het spits af voor ons land. De combinatie behaalde met een voortreffelijke proef 76.68%, een score die Minderhoud met nog geen enkel ander paard in de Grand Prix wist te behalen, maar die -veelzeggend- vandaag verantwoordelijk was voor het streepresultaat. Heijkoop en de Gribaldi-zoon Siro noteerden 76.96%, waarmee ze nipt boven Minderhoud en Johnson eindigden. Adelinde Cornelissen en Parzival (v. Jazz), die tijdens Outdoor Gelderland hun rentree beleefden, waren met 81.48% goed voor het beste resultaat in deze rubriek. Het jurylid bij E vond de proef zelfs 84.50% waard. Het jurylid bij H had hen echter liever op de tweede plaats gezien en zette hekkensluiters Gal en Undercover (v. Ferro) op kop. Met een gemiddelde score van 80.88% scoorde deze combinatie eveneens prima, al staken in de changementenseries wel slordigheidsfoutjes de kop op.

Denemarken (Maria Anita Andersen met Loxana; Mikala Gundersen met My Lady; Ulrik Moelgaard met Michigan) bracht slechts drie combinaties aan start, maar wist, weliswaar met een flinke achterstand op Nederland, toch de tweede plaats in de wacht te slepen (69.92%). Zweden volgt met 69.72% op de derde plaats.

Uitslag FEI Nations Cup Rotterdam:

1. Nederland (79.74%)
2. Denemarken (69.92%)
3. Zweden (69.72%)
4. Engeland (68.38%)
5. België (68.11%)
6. Frankrijk (68.04%)
7. Amerika (67.80%)

Klik hier voor de uitslag.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties