Nederland voorlopig tweede in Nations Cup Vidauban

Nederland voorlopig tweede in Nations Cup Vidauban

0 453

Na de eerste dag van de FEI Nations Cup wedstrijd dressuur in Vidauban staat Nederland op een voorlopige tweede plaats. Hoewel Dominique Filion en Wenicienta  (v. Rosario) met 70.02% de Grand Prix op naam schreven, bleek het gezamelijke teamresultaat van 205.72 punten net tekort voor de winst van vandaag. Laurens van Lieren en Ulysses la Haya (v. Gribaldi) eisten met 68.60% de zesde plaats op, terwijl Lynne Maas en Zamora (v. Krack C) op de twaalfde plaats eindigden (67.10%). Het Duitse team (Victoria Michalke met Dance On OLD; Sanneke Rothenberger met Wolke Sieben en Bernadette Brune met Spirit of the Age OLD) kwam tot een eindtotaal van 206.92% en gaan daarom voorlopig aan de leiding, waarbij Michalke haar Dream of Heidelberg-nakomeling Dance On met 69.46% naar de tweede plek stuurde. Alexandre Ayache en Lights of Londonderry (v. Londonderry) waren met 69.08% goed voor de derde plaats, waarmee het Franse team op de derde plek staat in de Nations Cup.

Fantastisch debuut

“Dominique Filion heeft hier fantastisch gedebuteerd. Jammer dat Lynne Maas en Laurens van Lieren nog iets teleurstelden”, aldus Ernes. “Dominique reed in haar eerste landenwedstrijd heel goed. Het kan in de afwerking nog wel beter, maar dan mag ook bij een debuut. Laurens maakte vandaag te veel fouten om de Duitsers al achter ons te laten. Lynne zat tot het galopgedeelte in de proef op hetzelfde percentage als Dominique, maar kreeg toen teveel fouten. Ze verloor de controle in de zig-zag. Normaal gaat de score bij Lynne en Zamora in de galop juist omhoog, nu kwam het op bijna 67 procent”, legt Ernes uit.

Pilot

Deze landenwedstrijd is nog altijd een pilot en dus wordt er van alles getest. Dit jaar kunnen de organisaties kiezen uit verschillende wedstrijdformats. In Vidauban telt het resultaat van zowel de Grand Prix (6 maart) als dat van de Special (7 maart) mee. Drie resultaten per team tellen mee. Wat ook een optie is, is alle scores van de GP mee te tellen, één GPS-score en twee Kür-scores. De spanning is dan groter, omdat er drie competities meetellen.

Minimaal vier teams doen mee aan elke CDIO-wedstrijd en een land mag zo vaak meedoen als het wil. Er mag ook een aantal individuele combinaties op uitnodiging meedoen, zowel van het thuisland, als van een land dat niet deelneemt aan de competitie. Een team bestaat minimaal uit drie en maximaal uit vier combinaties. Vier van de zes landenwedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. Nederland schreef zowel het eerste als het tweede pilotjaar op naam.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Quotes: KNHS

Reacties