Nederland verplettert concurrentie tijdens Maccabi Games

Nederland verplettert concurrentie tijdens Maccabi Games

0 1316

Met enorme overmacht won het Nederlandse dressuurteam vanmiddag de landenwedstrijd op de Joodse Olympische Spelen in Berlijn. De concurrentie was kansloos: Nederland werd één, twee en drie.

Chef d’Equipes Emiel Voest en Heleen van Meekren konden hun geluk niet op. Emiel: “Dit is fantastisch! Gastland Duitsland had uiteraard een sterke afvaardiging opgesteld, dus dit hadden we niet direct verwacht van te voren.” Heleen vult aan: “Iedereen presteerde top in de ring. Het mooiste was nog dat het niet had uitgemaakt welk resultaat er was weggestreept. Zelfs zonder het hoogste score hadden we nog goud gehad.”

De percentages logen er niet om. Pascale de Miranda reed met haar Bugatti naar 76,5%, goed voor de eerste plek. Ireen de Leeuw en Chicca volgden met 75%. Op de derde plaats eindigde Malka Prosman met Las Vegas. Zij noteerde 74,5%. Vierde man, en vandaag wegstreepresultaat, was Chaja Kolthoff met Sir, 68%. Morgen gaat de strijd individueel verder. Dan verschijnt Oliver Gottlieb met zijn merrie Zeta ook aan de start.

Bron: Hoefslag

Foto: Koosje Mulders

Reacties