Nations Cup Hickstead: Nederland momenteel derde

Nations Cup Hickstead: Nederland momenteel derde

0 185
Luijmes
Jean-rené Luijmes met Aswin (foto: DigiShots)

De meeste teamleden nemen voor het eerst deel aan de Nations Cup en niet zonder succes. Na de Grand Prix van gisteren staat Nederland derde in het tussenklassement.

Stephanies

Stephanie de Frel kwam voor Nederland als eerste de baan in. Met Beach Boy zette de amazone internationaal een nieuw persoonlijk record van 69,52% neer. Twee juryleden zaten zelfs boven de 70% en uiteindelijk was er een veertiende plaats voor de combinatie.

Hoewel het ook de eerste keer Nations Cup is voor de andere Stephanie, Beek-Peters, is ze internationaal geen onbekende. Met onder andere Vitana V en Unlimited was de amazone succesvol op het hoogste niveau. Echter had haar paard Bernardau voor Hickstead nog geen internationale ervaring en maakte hier dus een prima debuut met 69,58%. De combinatie eindigde met zeshonderdste procent meer een plekje hoger dan De Frel.

Nations Cup een verrassing

Jean-René Luijmes is de derde Nations Cup-debutant in het Nederlandse team. Hoewel de ruiter op Facebook liet weten dat hij niet verwacht had dat hij met zijn paard Aswin in Hickstead zou mogen rijden, heeft hij toch een prima debuut achter de rug. Met 70,61% en een achtste plaats kan hij tevreden terugkijken op de Grand Prix.

Ervaren combinatie

Er zit één combinatie in het team dat wél al ervaring heeft met de Nations Cup: Katja Gevers en Thriller. Het duo is al meerdere keren voor Nederland aan start gekomen in de wedstrijd en ook gisteren stelden ze niet teleur. Een score van 70,90%, wat bijna een A-kader score zou zijn, was goed voor een derde plaats.

KWPN-paarden

De top vier werd gevuld door KWPN-paarden. De rubriek werd met 72,700% gewonnen door Fransman Pierre Volla, die de Baninda Altena zadelde. De Amerikaanse Chase Hickok werd in het zadel van Sagacious HF tweede plaats met 71,640%. Vierde eindigden Charlotte Jorst en Kastel’s Nintendo met 70,880%.

Nederland staat op het moment derde in het tussenklassement met 210,64%, maar Denemarken (vierde met 209,48%) zit ‘ons’ team op de hielen en er zal van de Special en kür op muziek zal voor de Verenigde Staten (tweede met 211,84%) ook veel afhangen. Frankrijk (213,64%) is een gewaagde concurrent, zij staan op het moment eerste met een redelijke voorsprong.

Zowel Stephanie de Frel als Stephanie Beek-Peters zullen vandaag aan start komen in de Special. Het is zondag de beurt aan Jean-René Luijmes en Katja Gevers in de kür op muziek.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots

Reacties