Prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein eregast Horse Event

Prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein eregast Horse Event

0 169
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en Digby
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en Digby

De Deense Prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein is vrijdag 8 en zaterdag 9 september eregast op Horse Event. Ze rijdt al jaren mee in de top en heeft op geheel eigen wijze een stempel gedrukt op de internationale dressuurwereld.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein op 12 kampioenschappen

Ze vertegenwoordigde Denemarken op twaalf internationale kampioenschappen zeven EK’s, drie WK’s en tweemaal op de Olympische Spelen. Begin 2017 werd ze bondscoach in Denemarken. Afgelopen weekend heeft zij haar eerste succes geboekt: zilver met het team en twee keer individueel brons.

Digby

Tijdens Horse Event 2017 vertelt Nathalie over haar zelf gefokte paarden. Zij trainde meerdere paarden van nul tot en met Zware Tour, waaronder haar toppaard Digby. Dit paard was niet het schoolvoorbeeld van een geboren Grand Prix-talent, maar werd uiteindelijk toch getraind tot een van de meest toonaangevende paarden op het hoogste niveau. Over Digby schreef zij een boek waarmee ze hoopt anderen te inspireren om te geloven in hun paard, ook al lijken ze misschien niet meteen de meeste aanleg te hebben.

Bron: Academy Bartels

Foto: Remco Veurink

Reacties