Natasha Baker neemt afscheid van gouden soulmate Cabral

Natasha Baker neemt afscheid van gouden soulmate Cabral

0 263

Nog maar zestien jaar was hij, Cabral van para dressuuramazone Natasha Baker. De ruin liep een klein wondje op in de wei; een infectie aan die wond werd hem fataal.

Woensdag merkte Natasha Baker een sneetje op toen Cabral, thuis JP genoemd, uit de wei kwam. De dierenarts werd er bij geroepen; hij beoordeelde de wond als onschuldig. Helaas kwam er een bacteriële infectie bij. Zaterdag werd JP naar de kliniek gebracht, waar niks meer voor hem gedaan kon worden.

De amazone is kapot van de plotselinge dood van haar maatje. ‘Deze week verloor ik plotseling mijn ‘soulmate’, beste vriend en danspartner’,, schrijft ze op Facebook. ‘JP was een legende, een paard dat ik nooit zal vergeten. We ontdekten hem bij toeval en ik wist dat hij ‘het’ paard was voor mij.’

‘Hij maakte mijn dromen waar, keer op keer. Mijn herinneringen aan hem zal ik altijd blijven koesteren en ik kan hem niet genoeg bedanken voor wat hij voor me gedaan heeft.’

Cabral won sinds 2009 elf gouden medailles, brak Paralympische records, haalde ontelbare nationale en internationale titels binnen. Zowel in Londen als in Rio waren beide individuele titels voor haar en in Rio maakte de combinatie Baker/Cabral deel uit van het gouden Britse team. ‘Zijn hart was van goud’, besluit Baker.

Bron: Facebook Natasha Baker

Foto: FEI

Hoefslag abonnementen

Reacties