Nu echt: Moorlands Totilas verkocht

Nu echt: Moorlands Totilas verkocht

0 179

Foto: BCM/Remco Veurink
Vandaag hebben eigenaar Cees Visser en dressuurruiter Edward Gal samen bekend gemaakt dat Moorlands Totilas verkocht is aan de internationale paardenhandelaar Paul Schockemöhle (Dld). 
De fenomenale dressuurhengst stond continu in de internationale belangstelling. Na de topprestatie op de Wereldruiterspelen in Kentucky (driemaal goud) is besloten de ‘levende dressuurlegende’ te laten gaan.

‘Met dubbele gevoelens brengen wij dit vandaag naar buiten. Wij hadden liever gewacht tot alles afgerond was met betrekking tot de verkoop maar de koper is vandaag naar buiten getreden zodat wij niet wilden achterblijven met dit nieuws. De afgelopen 2 jaren zijn voor ons een roes geweest waarin we keer op keer genoten hebben van Edward en Moorlands Totilas. Het is voor ons na Kentucky onmogelijk gebleken de interesse in Moorlands Totilas te weigeren. Het punt is nu dan ook gekomen dat wij in goed overleg met elkaar besloten hebben Moorlands Totilas te laten gaan. De Wereldruiterspelen in Kentucky waren zowel emotioneel als sportief het absolute hoogtepunt. Voor ons was de beslissing zeker niet gemakkelijk maar na alle sportieve hoogtepunten en drie gouden medailles in Kentucky moet je het geluk niet tarten. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment van verkopen is’, aldus Cees Visser

‘Het is voor mij erg onwerkelijk dat Moorland Totilas weggaat. Vanaf het eerste moment dat ik hem reed wist is dat het een ‘once in a lifetime’ paard is. Natuurlijk wist ik dat er continue veel belangstelling was maar dat het zo snel zo gaan had ik niet verwacht. Ik begrijp de beslissing van Moorland maar verdrietig ben ik wel’, aldus Edward Gal.

‘Voor Edward is het natuurlijk niet gemakkelijk. Dankzij zijn talent en inzet is Moorlands Totilas het fenomeen geworden dat hij is. Toen we indertijd Moorlands Totilas kochten en Edward hem ging rijden konden we nooit vermoeden dat het zo’n topcombinatie zou worden. Samen hebben zij een nieuwe dimensie aan de dressuur toegevoegd. Als eersten zijn zij boven de 90% score gekomen! We gaan een nieuwe weg in slaan en nieuwe uitdagingen liggen in het verschiet. Wij hebben in het verleden reeds geïnvesteerd in talentvolle paarden en zullen dit in de toekomst absoluut blijven doen. Edward blijft voor ons een topruiter die wij de komende jaren blijven voorzien van potentiële toppaarden’, aldus Cees Visser.

Reacties