Subtop: jeugd scoort in Deurne

Subtop: jeugd scoort in Deurne

0 34

De spanning stijgt bij de dressuurjeugd en vooral bij diegene die kans willen maken op een retourtje EK. De laatste selectie vindt plaats op het CHIO in Rotterdam, waar de finale is van de KNHS/CHIO Cup. In Deurne keek bondscoach Tineke Bartels nauwkeurig  of de kanshebbers vormbehoud toonden en of er nog verrassingen te noteren vielen.

Juniore Jasmien de Koeyer en Young Rider Stephanie Kooyman, die ook in Deurne wonnen, kunnen als paard en amazone gezond blijven alvast hun koffers klaarzetten.Jasmien de Koeyer en TC Take It Easy (v.Florestan I) hadden er zin in en die zin vertaalde zich in de zoveelste overwinning (71.62%). ‘Het ging weer heel fijn vandaag, dank aan mijn trainer Tim Coomans’, aldus een trotse de Koeyer.

Uit haar dak ging Rosalie Bos, die met Bolitia (v.Uptown) haar eerste A-kader score (71.22%) haalde ‘ Het ging super tof vandaag. Ik had niet verwacht in zo’n sterk veld als tweede te eindigen. Twee weken geleden ging het in Moorsele ook al zo lekker. We wonnen de individuele proef en de proef op muziek. Vandaag zette ze geen stap verkeerd. Ze doet echt haar best voor mij. Op stal is ze een echte knuffelkont. Volgende week gaan we naar Hagen en daar hoop ik weer mooie scores neer te zetten’.

Boven de 70 procent kwamen ook Jeanine  Nieuwenhuis met Hexagon Balducci (derde met 70.95%) en  EK- en Nederlands kampioene Dana van Lierop met TC Sting (v.Sunny Boy), die nog steeds haar topper DJ Tiesto moet missen, maar met Sting een steeds betere combi gaat vormen: ‘ Lekker gereden en een A-kader percentage, mijn dag kan niet meer stuk’.

Young Riders

Als het om winnen gaat, dan kan Stephanie Kooyman  een succesboekje open doen. Ook in Deurne was de stalamazone van Academy Bartels ongenaakbaar. De jury gaf loon naar werken , dus reisde Kooyman met Presidents Winston (v.OO Seven) met 73.55% richting huis. De Rotterdamse van geboorte gaat zich voorbereiden op de CHIO Cup finale, die ze al twee keer won.

Ook Danielle Houtvast was tevreden over haar Rambo (v.Gribaldi): ‘Ik was vandaag best tevreden. Had alleen een keertwending die wat minder was en een galop pirouette was niet zo goed’, zo blikt de Limburgse terug. Op de derde plaats eindigden zowel Rosalie Mol met Legend(v.Likito xx) en Debora Pijpers met haar professor Besterly Now I’m Here (v.Contango). Beide amazones kwamen op 70.92% uit. Beide amazones trainen bij Coby van Baalen en in de strijd om een teamplek draaien ze om elkaar heen. ‘Woww een PR gereden en al weer beter als in Moorsele, wat ben ik blij met mijn Nowie’, roept Pijpers enthousiast. Zowel Mol als Pijpers rijden in Rotterdam dus wordt het nog 2 weken nagelbijten voor er zekerheid is wat betreft een EK-ticket. (AvdH)

Uitslag Observatiewedstrijd Junioren/Young Riders Deurne 2 juni

 Junioren

Landenproef: 1. Jasmien de Koeyer, TC Takei t Easy ,71.62%; 2. Rosalie Bos, Bolita, 71.22%; 3. Jeanine van Nieuwenhuis, Hexagons Balducci, 70.95%; 4. Dana van Lierop, TC Sting, 70.68%.

Young Riders

Landenproef: 1. Stephanie Kooyman, Presidents Winston, 73.55%; 2. Danielle Houtvast, Rambo, 71.21%; 3.e.a. Debora Pijpers, Besterly Now I’am Here en Rosalie Mol, 70.92%; 5. Anne Meulendijks, Mdh Ohio, 70.57%.

Pony’s

Landenproef: 1. Febe van Zwambagt, FS Dr.Watson, 73.76%; 2. Lisanne Zoutendijk, Kostendrukkers Amaretto, 71.84%; 3. Demi Kurstjens, Kingsley Ciske, 71.41%.

Reacties