Subtop: Mooi ZZ-Z debuut voor Adelinde en Fleau de Baian

Subtop: Mooi ZZ-Z debuut voor Adelinde en Fleau de Baian

0 1349
Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian WK Selectie 6 Jarigen 2016 © DigiShots

Op de subtop wedstrijd in Nijkerk reed niemand minder dan Adelinde Cornelissen mee in het ZZ-Zwaar. Ze startte weliswaar hors concours met de volle broer van Parzival, de AES-gekeurde Fleau de Baian (Jazz x Ulft), maar die eerste keer in deze klasse leverde wel meteen een prachtige score van 72,57% op. Fleau werd net als zijn beroemde broer gefokt door de familie Beijer uit Puiflijk. Op het protocol verschenen veel achten en negens. ‘Hij bleef echt super bij de les’, schrijft de amazone op haar website. ‘Ik ben hier heel blij mee’. De jury in Nijkerk was ook lovend. ‘Fijne proef met een mooie aanleuning’, waren zij van mening.

‘Estupendo verbazingwekkend!’

Annelies Terra jureerde samen met Ellen van Gastel de Prix St. Georges. Het was genieten, vooral van de hoogstgeplaatste combinaties, laat Terra weten. De nummer één was Wilma Wernsen met Estupendo (v. Ziësto), die als jong paard al overtuigde tijdens de Subli-wedstrijden, dit jaar op het WK liep en ook al eerder in de Lichte Tour tot hoge scores kwam. ‘Wat een ontzettend fijne combinatie en wat een prachtige proef. Bij zo’n paard en amazone vergeet je bijna punten te geven, zo harmonieus gaat het allemaal. Vooral de aanleuning van Estupendo is fantastisch. Ook opvallend is de blije uitstraling van het paard, dat is nou echt een happy athlete. Het binnenkomen scoorde bij mij al meteen een 9. Verder was het beeld ook mooi gedragen. Enige puntje van aandacht zijn de series, waarbij het paard links wat meer doorspringt dan rechts.’ De totaalscore kwam uit op 71,64%.

Toekomsttalent Expression

Diederik van Silfhout werd tweede met leeftijdgenoot de KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi), met 70,99%. ‘Diederik rijdt met verve en heeft in Expression een heel getalenteerd paard. De keertwendingen waren op een dubbeltje, goed voor negens. In de series is de hengst nog wat slingerend en de pirouettes mogen kleiner. Maar ook hier een mooi beeld.’ Waar Diederik Expression met bluf door de baan stuurde, reed hij met de nummer drie, de prachtige KWPN-hengst Cupido, wat behoudend. ‘Ik denk dat Cupido wat heet was. Het is een paard met heel veel uitstraling en power. Ook hier behoeven de pirouettes aandacht.’ Score: 67,63%. Op de vierde plek eindigde Mark van de Donk met 65,66%, wiens Bon Jovi (v. UB40) wat gehaast reed, waardoor het beeld ook wat onrustig was. Terra noemt de UB40-zoon wel een fijn bewegend paard. Op vijf een combinatie die een tijd niet in de ring geweest is, Florentine Rootveld met Winea (v. Ferro). De merrie wordt soms wat kort in de hals, maar het beeld is aansprekend: 64,29%.

Nogmaals Van Silfhout

In de Grand Prix was het óók een Van Silfhout die scoorde, alleen was het deze keer de vader van Diederik, Alex. Hij haalde de winst in de Grand Prix naar zich toe met de OO Seven-zoon Zepp, met 66,1%, iets meer dan Mirelle van Kemenade-Witlox met Decor Siebenstein (v. Sir Donnerhall). Van Kemenade werd ook nog eens derde met de KWPN-hengst Decor Vivaldo (v.Polansky), met 65%. Hetzelfde percentage werd neergezet door Kim Jacobi met Horses2fly Après Minuit (v. Prestige VDL). Adelinde Cornelissen deed ook in deze rubriek hc mee. Met Jazz-zoon Zephyr zette ze 67,5% neer.

Van Peperstraten meteen succesvol

Voor de Junioren en Young Riders werd in Nijkerk gereden voor het kader. Daphne van Peperstraten begint haar carrière bij de Junioren voortvarend. Met de van Arthur van Rooij gekochte Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido behaalde ze een prachtige score van 70,09%; met Evita de la Vigne (v. Future I) liet ze 66,26% noteren; goed voor een eerste en derde prijs, én dus een A-kaderscore. Carlijn Vaessen stuurde de WK-merrie Fossbury (v. Ampère) naar de tweede positie met 68,38%.

Ook Febe van Zwambagt kende een geweldig debuut. Ze zag haar Young Rider-teamtest beoordeeld worden met 69,04%. Daarvoor zadelde ze haar trouwe vosruin FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Mieke Naberink volgde met Chesspoint (v. Westpoint) op plek twee met 65,31%. (CD)

Uitslagen Subtop Nijkerk-22102016.

Foto: DigiShots

Reacties