Mooi afsluiting van 2017 voor Patrick van der Meer

Mooi afsluiting van 2017 voor Patrick van der Meer

0 307
Patrick van der Meer
Patrick van der Meer - Zippo

Het werd net geen hattrick voor Patrick van der Meer met zijn vossen op Jumping Mechelen. Met President’s First Apple was hij heer en meester in de Lichte Tour; met Zippo moest hij vanmiddag genoegen nemen met plek twee in de Kür op muziek in de Zware Tour.

‘Voor mij was Jumping Mechelen een heel geslaagde wedstrijd’, liet de ruiter uit Naaldwijk weten. ‘President’s First Apple deed het heel goed in de Lichte Tour, ook al is hij nog onervaren met zijn zeven jaar. In de Kür kwamen we wat voor de muziek uit, omdat die niet speciaal voor hem gemaakt is. Maar ik ben heel tevreden met hoe hij liep. Gisteren behaalde ik met Zippo een Olympische kaderscore, daar ben ik sowieso heel erg blij om. Vandaag waren er kleine haperingen in de galop, waardoor ik wat punten verloor. Toch ben ik erg blij met deze tweede plaats.’

Thuisoverwinning voor Jorinde Verwimp

Met een score van 75,135% moest Van der Meer ruim toegeven op Jorinde Verwimp met de ervaren KWPN-ruin Tiamo (v. Lester). Een thuisoverwinning dus in Mechelen voor de pupil van Sjef Janssen, die in de Grand Prix nog genoegen moest nemen met plek twee. In de Kür was er 76,800%. Alleen het Belgische jurylid bij A zag Van der Meer als winnaar.

Daniëlle Heijkoop opnieuw derde

Een hele mooie derde plek was er voor Daniëlle Heijkoop met Badari. Ze reed gisteren een safe proef in de Grand Prix en zette in de Kür een tandje bij: ‘In de Grand Prix mocht de draf wat meer uitstraling hebben. Vandaag lukten bijvoorbeeld de piaffe-onderdelen beter, en dan zie je de score groeien natuurlijk.’ Voor Danielle is de volgende doelstelling in het Olympisch kader te komen.

Spanning bij Zingaro Apple

Isabel Cool stuurde Ferro-zoon Aranco V naar 74,235%; een vierde plek. Voor Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) was er 73,240% en een vijfde plek. Zingaro Apple had net als in de Grand Prix te kampen met heel veel spanning en bleef steken op 66,525%.

Bij meerdere combinaties was de muziek niet helemaal zoals die moest zijn. Af en toe knalde de muziek uit de luidsprekers, wat de ontspanning bij de paarden en de concentratie bij de ruiters niet ten goede kwam.

Uitslag CDI4* Kür op Muziek Mechelen.

Foto: DigiShots (archief)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Reacties