Mistral Hojris niet naar Hickstead

Mistral Hojris niet naar Hickstead

0 33

Laura Tomlinson komt niet aan start tijdens CDIO Hickstead (1 t/m 4 augustus 2013). Haar toppaard, de inmiddels achttienjarige Mistral Hojris, is niet volledig fit. In samenspraak met de Britse selecteurs heeft Tomlinson nu besloten het paard terug te trekken, zodat hij wel op tijd fit is voor het EK dressuur (21 t/m 25 augustus 2013). Na dit evenement neemt de ruin waarschijnlijk afscheid van de sport.

‘We wilden onze opties open houden voor Hickstead en ‘Alf’ (stalnaam Mistral Hojris) heeft een paar weken training gemist, waardoor hij niet in optimale wedstrijdconditie verkeert. Er zitten slechts twee weken tussen Hickstead en het EK, en laatstgenoemde evenement is altijd ons doel geweest voor dit seizoen. Hij is nu 18 en we nemen geen enkel risico. We zijn dit jaar na acht maanden wedstrijdpauze wel naar Hagen geweest en daar was hij topfit, dus ik maak me geen zorgen voor Denemarken. Alf zal wel meereizen naar Hickstead zodat ik hem kan blijven trainen terwijl ik mijn jonge paarden uitbreng in de Lichte Tour,’ aldus de amazone.

De organisatie van Hickstead heeft 2 augustus om 11:45 uur gereserveerd voor Laura om Mistral Hojris te trainen in de hoofdarena, met commentaar van haar vader, Dr Bechtolsheimer. Nikki Crisp zal de plek van Laura innemen in het team voor Hickstead.

CDIO Hickstead begint donderdag 1 augustus met twee dagen Grand Prix. De CDI combinaties komen vervolgens zaterdag aan start in de Grand Prix Special. Zondag komen de overige deelnemers aan start in de finale van de FEI Nations Cup dressuur. De Nederlandse combinaties zijn nog niet bekend gemaakt.

Hoefslag/Eurodressage

Reacties