‘Ziësto op tijd bij de les’

‘Ziësto op tijd bij de les’

0 33

Vandaag wisten Hans Peter Minderhoud en Glocks Ziësto hun goede vorm van de afgelopen dagen vast te houden en gingen er overtuigend met de KNHS-titel in de Lichte Tour vandoor. Vanaf het eerste onderdeel, de Prix st. George proef, was het raak en ook in de twee onderdelen daarna staken ze met kop en schouders boven de concurrentie uit. Deze kampioenschappen werden gelijk met het NK dressuur in Hoofddorp verreden.

Hans Peter over zijn kür, die hem 82,292% opleverde: ‘Voor de kür had ik mijn handen nog aardig vol om Ziësto (v. Lancet) bij de les te houden. Op het voorterrein kwamen we een carrouselgroep tegen en nog wat tuigpaarden. Dit vond Ziësto wel heel indrukwekkend. Gelukkig vloeide de spanning in de baan snel af en kon ik er aan rijden. Het drafgedeelte voelde heel fijn met veel lossigheid en een mooie houding. Ik heb deze titel echt aan Ziësto te danken en ben er erg blij mee. Dit was mijn laatste wedstrijd in de Lichte Tour.’ Tijd om zijn overwinning te vieren had Hans Peter niet: ‘Ik ga nu naar het hotel om wat te eten en daarna ga ik naar bed. Morgen moet ik weer fit aan de start verschijnen met Glocks Romanov voor de Grand Prix Kür op muziek.’ Morgen wordt deze wedstrijd verreden en staat in het teken van het NK senioren.

Filion gebrand op plek twee

Dominique Filion reed met MacRider Wenicienta (v. Rosario) een goede kür, maar had een grote fout in de serie om de drie galopsprongen en werd daardoor derde (74,167%). Toch had ze in de voorgaande onderdelen van dit kampioenschap voldoende punten verzameld om in het overall klassement het zilver op te eisen. ‘Ik reed de diagonaal op en Wenicienta werd overijverig en ging verruimen, terwijl ik de serie in wilde zetten. Daarna kwam mijn hulp niet door en had ik een fouten in de serie om de drie. Ik probeerde op de laatste AC-lijn dit nog een keer te laten zien, maar dat lukte helaas niet. Verder liep ze in de kür echt super en ben ik heel blij met zilver. Eigenlijk wist ik al van te voren dat het moeilijk zou worden om Hans Peter te verslaan en was ik gebrand op die tweede plek’, aldus een dolblije Filion.

Vakantie voor Zhivago

Theo Hanzon reed met IPS Zhivago (v. Krack C) met het mes tussen de tanden in zijn kür, wat hem de tweede plaats opleverde (76,00%). Helaas was het net niet genoeg om ook de reserve titel in het kampioenschap te verkrijgen. Maar met de bronzen medaille in het totaal klassement was Hanzon ook zeer tevreden. Theo blikt terug: ‘Na de eerste dag was het verschil met Dominique al te groot en heb ik me gericht op het brons. In de kür heb ik er echt voor gereden en het is gelukt! De draf reed ik met meer expressie en de series lukte mooi groot en naar voren. Ik weet nog niet of ik al over ga of dat ik nog een aantal Lichte Tour wedstrijden ga rijden. Dat is afhankelijk van hoe hij loopt. Eerst krijgt hij een beetje vakantie en daarna pak ik hem weer op. Morgen ben ik hier weer om de kür van de senioren te bekijken.’ (CdB) (foto: Dirk Caremans)

Klik hier voor alle uitslagen en de startlijsten voor morgen.

Reacties