Minderhoud met Johnson naar WB finale

Minderhoud met Johnson naar WB finale

0 42

Hans Peter Minderhoud zal tijdens de wereldbekerfinale (17 t/m 21 april) aan start komen met Johnson. Het was lange tijd niet duidelijk welk paard Minderhoud zou rijden. Hij wist zich namelijk met zowel Glock’s Romanov als Johnson te plaatsen. Nu blijkt de keus dan eindelijk gemaakt:

‘Johnson heeft in februari deelgenomen in Neumünster en Gothenburg en in maart in Den Bosch en is gewoon in vorm. Romanov is sinds Amsterdam niet meer meegeweest en om hem nu drie maanden later de finale in te rijden, lijkt me niet al te fair. Misschien is Romanov op het moment wat zekerder in de Grand Prix, maar in de Kür ontlopen ze elkaar echt niet veel. Romanov neem ik de week erop mee naar Hagen, daar begin ik het buitenseizoen met hem.’

De bij de fokkers ook populaire Johnson is sinds Indoor Brabant ook alweer aan het dekken, wat hem volgens Minderhoud in combinatie met de sport heel makkelijk afgaat. Het duo zal in Lyon net als bij de kwalificatiewedstrijden de Kür rijden die van origine geschreven is voor Sisther de Jeu, maar die Johnson heel goed past en al diverse hoge scores heeft opgeleverd.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Reacties