Minderhoud ook met Glock’s Casper bovenaan

Minderhoud ook met Glock’s Casper bovenaan

0 268

Opnieuw succes voor Hans Peter Minderhoud op het Dressage International op het Glock Horse Performance Center. Met de nog onervaren Glock’s Casper (Westpoint x Goodtimes) zette hij in de Prix St.Georges een score neer van bijna 75%. De achtjarige bruine ruin is nog niet helemaal bevestigd in de wissels, maar scoorde overall zeer constant, zonder dat hij op bepaalde onderdelen uitblinkt. Alle juryleden hadden hem dan ook ruim op kop staan. Minderhoud was heel tevreden: ‘Dit was de tweede keer dat ik Casper mee had en het is voor het eerst dat hij in zo’n indrukwekkende entourage loopt. Toch was hij helemaal op mij gefocust, ik ben super trots op hem!’

Net als gisteren in de CDI4* Grand Prix moest de Duitse ruiter Matthias Bouten het afleggen tegen Minderhoud. Het resultaat met de Hannoveraner hengst Dante Deluxe MJ (v. Danone) was 71,395%. Op drie opnieuw een jong paard, de met veel techniek bewegende Cupido (v. Tuschinski) van Jonna Schelstraete. De score voor dit duo bedroeg 71,289%. Twee Duitse amazones, Anja Plönzke met de Westfaler hengst Revolverheld NRW (v. Rockwell) en Christine Eglinski met Fiderstern (v. Fidertanz), mochten hun paarden als vierde en vijfde opstellen.

Verder waren er in deze rubriek prijzen voor Joyce Lenaerts met Show Boy (v. Show Star), Margo Timmermans met Catch Me (v. Dreamcatcher), Seth Boschman met Cupido (v. San Remo) en Katja Gevers met Crescendo (v. Tolando).

In de daaropvolgende CDI3* Grand Prix was het wel raak voor Bouten. Hij stuurde Ehrengold MJ (v. Ehrentusch) naar 70,353%. Tweede werd de winnares van gisteren, Isabel Seidl met Long Drink (v. Langenhagen) met 70,078%. Voor ons land eindigde Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) als achtste met 62,627%.

Uitslagen Dressage International GHPC Villach/Treffen

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties