Meike de Jong: “Ze is zo’n stoer ‘dinkie'”

Meike de Jong: “Ze is zo’n stoer ‘dinkie'”

De vijftienjarige Meike de Jonge rijdt de even oude D-pony Dinteequa van het Ponyparadijs nu zo’n anderhalf jaar. Na twee maal de titel Drents kampioen in de wacht te slepen, waren zij succesvol met top tien klasseringen op het NK. Toch waren er nóg mooiere momenten met haar pony.

“Ze is een eigenwijze pony en ze schrikt best snel, maar als je haar gewoon door rijdt, komt het helemaal goed. Ze is heel lief en echt een stoer ‘dinkie’. Ze is een Arabier en kan in de draf lopen alsof ze zweeft, waarbij ze haar benen hoog optilt.”

Precies

“Ik krijg les van Jolanda de Nekker, Loes Corsel en mijn moeder, Rita de Jong-Bergsma. Jolanda kan iets heel duidelijk en begrijpelijk uitleggen. Hierdoor lukt het niet alleen in de les, maar ook thuis in de training. Loes Corsel kan mij heel goed met het proefgerichte deel helpen. Zij is heel precies. Mijn moeder helpt mij altijd en is natuurlijk ook mijn groom, dat is echt super fijn. Ik train mijn pony elke dag en verwen haar ook met een lekkere poetsbeurt, lekker eten en natuurlijk een schone stal. Daarbij staat ze overdag lekker op het gras.”

Finales winnen

“Met Dinteequa ben ik twee keer Drents kampioen geworden en op het NK behaalde we de eerste keer een zesde en de tweede keer een zevende plaats. Maar mijn mooiste successen met haar zijn eigenlijk het winnen van de finale van de Almelose Ruiterdagen in het Z1 en bovenaan eindigen in de finale van IICH Groningen in het Z2. Dat vergeet ik nooit meer.”

Kader lonkt

“Zondag ga ik weer starten tijdens een kadervormingsmeetmoment. Ik hoop mij met Dinteequa uiteindelijk te selecteren voor een kader. Daarnaast rijd ik af en toe ook op het paard van mijn moeder. Daarmee wil ik  gaan starten in het M2 of Z1. Ik zit nu in 3 HAVO en ik twijfel nog wat ik wil worden. Binnenhuisarchitect lijkt mij leuk, maar ik wil ook graag in de paarden blijven.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Privébezit

 

Reacties