Meerdere ruiterwissels in Anemone Horse Trucks hengstencompetitie

Meerdere ruiterwissels in Anemone Horse Trucks hengstencompetitie

0 467

De Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur trapt op woensdag 22 november af met de eerste competitiewedstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Jaarlijks wordt er reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe jaargang hengsten die zich voor het eerst in competitieverband presenteert. Een unieke gelegenheid voor fokkers en andere geïnteresseerden om de jonge hengsten en een heel aantal topruiters in actie te zien.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen zien we onder andere de recent goedgekeurde Imposantos. Deze Wynton-zoon neemt het onder Bart Veeze op tegen een meerdere Pavo Cup-finalisten, die ook in Ermelo weer de strijd met elkaar aangaan. Ook verrichtingstopper Iconic B (v. Bon Bravour) is één van de zeventien vierjarigen die een gooi doet naar de competitietitel.

Vijfjarigen

De acht vijfjarige dressuurhengsten lopen op M-niveau, waarvan we een heel aantal al eerder dit jaar in de Pavo Cup zagen. De competitiewinnaar van verleden jaar, Glock’s Trafalgar (v. Totilas), wordt nu gepresenteerd door Riccardo Sanavio en ook Hennessy heeft een nieuwe ruiter, Remy Bastings brengt deze De Niro-zoon uit in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur.

Klasse Z/Lichte Tour

In de klasse Z/Lichte Tour komen vier hengsten van start. WK-gangers Ferdeaux (v. Bordeaux) en For Gribaldi (v. Gribaldi) komen onder hun vaste amazones van start op Lichte Tour-niveau. Uit de G-jaargang zien we hier Gunner KS (v. Belissimo) met Dana van Lierop en de Chippendale-zoon Giovanni, die tegenwoordig door Franka Loos gereden wordt.

Bron: KWPN
Foto: DigiShots

Reacties