Europeanen naar Noord Amerika

Europeanen naar Noord Amerika

0 34
Archieffoto

De organisatie van het Global Dressage Festival in Wellington zoekt naar mogelijkheden om Europeanen meer wereldbekerpunten te laten verdienen tijdens wedstrijden in Noord Amerika. Dit meldt Dressage-news. Dit zou voor meer interesse bij Europese combinaties moeten zorgen. Equestrian Sport, organisatie van het Global Dressage Festival komt met dit verzoek wegens de explosieve toename van CDI wedstrijden in Florida, inclusief zeven wereldbeker kwalificaties voor 2013/2014, meer dan de helft van in totaal twaalf wedstrijden in de Noord Amerikaanse league.

Volgens het reglement van de West-Europese league ontvangen ruiter uit andere leagues 100 procent van de punten bij deelname aan een enkel evenement in een andere league en slechts 50 procent bij deelname aan een tweede wedstrijd. Een voorstel van Equestrian Sport is om bij minstens twee wedstrijden de volle 100 procent aan punten te geven, zolang de combinatie tenminste in twee wedstrijden van de eigen league aan start is verschenen. Een ander idee is een minimum van 20.000 dollar aan prijzengeld. Slechts twee wereldbekerwedstrijden op het Global Dressage Festival kennen een prijzenpot hoger dan 20.000 dollar.

De verzoeken worden voorgelegd aan de FEI, die zich hier de komende tijd over zal buigen en de uiteindelijke beslissing neemt over mogelijke reglementswijzigingen.

Reacties