Marlies van Baalen: “Go Legend gaf een mega gevoel”

Marlies van Baalen: “Go Legend gaf een mega gevoel”

Marlies van Baalen - Go Legend DVB CDI Exloo 2021 © DigiShots

Marlies van Baalen nam met twee paarden deel aan CDI Exloo. Gisteren reed ze Ben Johnson (v.Johnson) naar de zesde plaats in de Grand Prix met 73,935%. Met Go Legend (v.Totilas) reed ze 69,717% bijeen. Vandaag werd Go Legend tweede in de Grand Prix Special met 74,319%.

Mega gevoel

Van Baalen vertelt “Met Go Legend had ik de eerste nog wat foutjes en ik wist dat hij nog een stuk beter kon. Vandaag met losrijden gaf hij gelijk al een heel fijn gevoel, hij was heel los en oplettend. Hij had er zin in. In de ring was hij ook heel gretig en hij heeft letterlijk veel ‘go’. Ik vond het super fijn om te merken dat hij op de tweede dag nog zoveel gaf, dat geeft aan dat er nog genoeg rek in zit. We hadden nog wat kleinigheidjes maar geen grote fouten. Hij gaf een mega gevoel en er zit nog veel meer in.”

Happy athlete

“Ik ben mega tevreden en trots op hem dat hij het weer zo voor me deed. Hij is nog niet zo ervaren en heeft twee dagen goed gelopen. Het is een paard wat bij het publiek heel enthousiast ontvangen word. Hij heeft de uitstraling van een happy athlete en zo voelt hij ook aan. hij heeft geen moeite met de oefeningen en dat maakt dat hij het ook met meer gemak kan uitvoeren. Als amazone is dat heel fijn, niet alle energie gaat daar in zitten maar je hebt nog wat over,” vertelt ze. “In verband met de concours stop door de corona maatregelen was het niet mogelijk om dat te testen. We werken thuis wel aan zijn kracht en conditie maar op concours ondervind je dat was echt. Dat hij op de tweede dag er nog zo voor gaat is een heerlijk gevoel.”

Onregelmatig

De Johnson-nakomeling Ben Johnson liep gisteren een goede Grand Prix maar werd vandaag uitgesloten tijdens de kür op muziek wegens onregelmatigheid. “Bij het binnenkomen raakte ik het hekje en toen maakte hij een gekke sprong. Daarna liep hij niet goed en de uitsluiting was geheel terecht. De team dierenarts is meteen wezen kijken en toen we hem lieten draven leek er weinig aan de hand. Het is nu even kijken hoe en wat verder maar ik denk dat hij zich even ongelukkig aangetikt heeft. Gister liep hij op een haar na een A-kader score en hij voelde vandaag bij het losrijden ook goed aan.”

NK Dressuur

“Ben Johnson was in de Grand Prix super goed waar Go Legend een paar foutjes had en vandaag was het andersom. Ups en downs horen erbij en daarom ben ik heel blij met deze mooie afsluiting. Ze krijgen nu eerst even lekker vakantie en daarna gaan we de puntjes op de i zetten voor het NK Dressuur. Ze hebben nu twee meerdaagse concoursen in de benen en ze mogen nu eerst even bijtanken. Daarna gaan we weer rustig trainen,” vertelt van Baalen.

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties