Marleen Smits: “Het ging niet vanzelf”

Marleen Smits: “Het ging niet vanzelf”

Twee jaar geleden kocht Marleen Smits haar zwarte Harlando (v. Arlando).  Het ging heel goed, totdat hij toch zijn baasje wat ging testen. Gelukkig gaat het nu heel goed en rijden ze ook mee met Hoefslag@Home.

“‘Harrie’ zoals we hem noemen, reed ik twee jaar geleden bij de aankoop en ik voelde meteen dat hij het was. Hij is heel lief in de omgang en er grappig. Op stal vraagt hij altijd aandacht. In het begin was hij hel braaf, maar daarna kreeg hij toch wat streken. Hij staat bij, Lisanne Boer, een vriendin van mij op stal en gelukkig kon zij mij helpen. Toen ging het een stuk beter, maar helaas daarna toch weer mis.”

Rustig

“Ik heb toen hulp ingeroepen van Nienke Tilma. Zij heeft hem een tijdje gereden en onder haar begeleiding ben ik ik hem zelf weer gaan rijden. Dat gaat nu al weer een jaar heel erg goed. Je moet bij hem niet vooral rustig blijven als hij spanning opbouwt. Je moet hem dan niet harder gaan aanpakken, maar gewoon rustig doorrijden. Mijn band met hem is nu veel beter.”

Hoofd leeg

“Het is met Hoefslag@Home ideaal dat je de proeven thuis kunt rijden en met het commentaar kun je weer aan de slag. Ik rijd Harrie altijd ’s avonds na mijn werk. Ik werk als analist op het laboratorium van het UMCG. het is heerlijk om na het werk even je hoofd leeg te maken en de rest te vergeten. Mijn doel met Harrie is om een nog betere band met hem te krijgen om fijn op wedstrijd te kunnen gaan. En natuurlijk is  de Z dan wel mijn droomdoel.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Vergelijkbare artikelen

Reacties