Mariska Krowinkel grijpt overwinning op EK Haflingers

Mariska Krowinkel grijpt overwinning op EK Haflingers

0 937
Mariska Krowinkel en Aragon

Mariska Krowinkel is met drie Haflingers afgereisd naar Oostenrijk, waar in Stadl Paura het Europese Kampioenschap voor Haflingers wordt georganiseerd. Met de Lichte Tour ruin Aragon van het Dolland (v. Abel) won ze gister de advanced class kür op dit EK.

Kleine voorsprong voor Krowinkel

Krowinkel reed met haar veertienjarige Haflinger naar een prachtige score van 68,792%, bij het Nederlandse jurylid Monique Peutz tikte ze zelfs bijna de 70% aan. Een grote voorsprong kon Krowinkel niet opbouwen, omdat ze bij de jury’s op C en E exact dezelfde score kreeg als de combinatie op nummer twee. Een Italiaanse jury maakte het verschil.

Concurrentie uit Oostenrijk

Concurrentie kwam voor Krowinkel met name uit Oostenrijk. Stefan Hirnböck eindigde met New York (v. Natural) op een tweede plek. Deze combinatie scoorde 68,667%. Sandra Singer kwam eveneens uit voor Oostenrijk en werd derde, ze reed haar eigen Rainhof’s Bonifaz S (v. Biusto) naar 68,459%.

Vandaag wordt in Stadl Paura de middenklasse dressuur verreden, daarnaast wordt er gesprongen en vindt de ontknoping van het eventinkampioenschap plaats.

Klik hier voor de uitslagen en tussenstanden

Bron: Hoefslag

Foto: Dominique

Reacties