Marije de Lange: “Inspiration gaat zijn toekomst vervolgen in Florida”

Marije de Lange: “Inspiration gaat zijn toekomst vervolgen in Florida”

Marije de Lange - Inspiration Oefendressuur 2020 © DigiShots

Inspiration (v.Everdale) het Lichte Tour paard van Marije de Lange is verkocht. De vos gaat zijn toekomst vervolgen in Amerika.

Facebook

De Lange kocht de vos als veulen samen met Judith van der Pols. Ze vertelt “Hij ontwikkelde zich echt heel erg goed. Inspiration heeft veel aanleg voor de Grand Prix, dat was al zichtbaar op deze jonge leeftijd. We hadden een paar stukjes film op Facebook gezet en daar kwam heel veel bestelling op van meerdere kanten. Ook al hadden we hem in principe voor de sport hebben we toch besloten om hem te verkopen. We hadden hem in gezamenlijk eigendom en ik had daarvoor ook al meerdere keren Grand Prix gereden.”

Florida

“Hij gaat naar Florida naar een U25 amazone die met hem verder wilt in de sport. Hij wordt voor haar echt een toekomstpaard. Ze kan echt met hem doorgroeien, hij moet nog acht jaar worden en was al op dat niveau afgericht,” vertelt de amazone. De mooiste herinnering heeft ze aan het traject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. “We zaten erbij tot de laatste selectie en werden uiteindelijk reserve. We mochten meerijden in de preview in Ermelo, voordat het WK begon. De buitenlandse juryleden waren lovend over hem. Het was een heel enthousiast en vrolijk paard wat het opleiden heel erg leuk maakte.”

Natuurlijke balans

“Inspiration is een paard met nature heel veel balans. Degene die hem zadelmak maakte noemde dat ook, hij liep van zichzelf al heel gedragen. Het is een paard met heel veel go en werklust, dat zijn wel belangrijke voorwaarden voor de moeilijkere oefeningen. Hij heeft een hele fijne natuurlijke balans wat ook in zijn voordeel is,” vertelt de Lange.

Opvolger

De amazone heeft nog een tienjarig dressuurpaard, een vijfjarige, een tweejarige en een jaarling. “Met de tienjarige merrie Geste ben ik afgelopen september in Tolbert voor het eerst Intermediaire 2 gestart. Ik hoop dat ik met haar verder de sport in kan op het hoogste niveau. . Samen met Judith heb ik nog een driejarige waar ik al een paar keer opgezeten heb. Ik wil Geste graag aanhouden en de jonge paarden zien er ook heel goed uit,” besluit ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties