Manon Berends: “Eigenlijk is Bella Donna een grote knuffelpony”

Manon Berends: “Eigenlijk is Bella Donna een grote knuffelpony”

Nadat Manon Berends 18 jaar was geworden trainde ze nog enkele jaren met haar pony’s door. Totdat ze toch de overstap wilde maken naar de paarden en ze op zoek ging naar een maatje. Inmiddels heeft ze haar achtjarige Bella Donna (v. Rubinels) al weer vier jaar en zijn ze druk aan het oefenen voor het Z2.

“Ik ben niet zo groot , dus ik kon nog lang doorrijden op de pony’s. Maar op een gegeven moment wilde ik toch over naar de paarden en heb ik een oproep op facebook geplaatst. Ik zocht voornamelijk een lief en rustig paard. Daar werd op gereageerd. Toen ik de foto van Bella Donna zag was ik gelijk verliefd. Ook toen ik haar voor het eerst zag wist ik het meteen. het rijden op haar bevestigde dat gevoel alleen maar. Vroeger als klein meisje zei ik altijd dat als ik later een paard had dat deze moest lijken op Black Beauty. Ik keek namelijk altijd naar die serie. En Bella Donna is ook zwart met een klein kolletje!”

Grote bewegingen

“Het was in het begin wel even wennen. Ze heeft zulke grote bewegingen, dat was wel wat anders dan bij de pony’s. We zijn in de B begonnen en in het begin had ze wel wat moeite met de galop. Of ze ging hard of ze viel eruit. Nu ze meer kracht en balans heeft is dat veel beter geworden. We zijn door de B en L heen gevlogen. Nu zijn we Z1 met vijf winstpunten en druk bezig met het oefenen van de wissels. Tussen de klassen dor heb ik haar wel telkens thuis ongeveer twee maanden door getraind. Ik vind het belangrijk dat ze het leuk blijft vinden en geen blessures krijgt.”

Afwisseling

“Voor de afwisseling maken we ook wel eens een buitenritje en springen we één keer per maand. Heel laag hoor, want eigenlijk vind ik het niet zo leuk. Maar het is wel goed voor haar, dus daarom doe ik het. Het liefst trainen we lekker samen aan de dressuur. naast het rijden heb ik mijn eigen fotografie-winkel en maak ik voornamelijk shoots van familie-aangelegenheden, babies en kinderen, maar uiteraard verschijnen er ook af en toe paarden voor mijn lens.”

Droom

“Bella Donna is een echte knuffelkont. Als je bij haar in stal of in de paddock staat, komt ze met haar neus naar je toe en geeft ze aan dat ze wil kriebelen. Eigenlijk is Bella Donna gewoon een grote knuffelpony. Mijn droom was om Z te rijden en dat doe ik nu. Verder zien we wel hoe ver we komen. Al lijkt het mij natuurlijk ook heel gaaf om Subtop te rijden. Ze moet het vooral leuk blijven vinden. (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit/Paard & Picture

Reacties