Malon Toirkens: “Hij bloeide helemaal op”

Malon Toirkens: “Hij bloeide helemaal op”

Malon Toirkens is pas negen jaar oud, maar rijdt al sinds dat ze vier is. Pas sinds maart heeft ze haar 24-jarige pony Robby, die een hele metamorfose heeft ondergaan. Na een succesvolle start in de B, hoopt ze nog veel van haar leermeester op te steken.

“Ik reed op de manegepony’s en op een gegeven moment had ik een bijrijdpony, maar die werd verkocht. Toen heb ik eerst nog een hele lieve Haflinger geleased, totdat Robby op vrij kwam om te leasen. Ik had al meteen een klik, ondanks dat hij best chagrijnig kon zijn.”

Wederzijdse klik

“Hij werd voor gereden door zijn vorige rijdster, omdat hij er nog wel eens iemand afgooide. Eigenlijk was dat niet nodig, want ik kon er zo mee weg rijden. Hij probeerde mij wel even uit,maar ik heb even vertelt dat dat niet de bedoeling was. Er was meteen een klik van mij naar Robby toe, maar ook andersom. Hij is heel lief.”

Pensioen?

“Hij is al 24, maar voelt zich vier. Robby wil gewoon graag aan het werk. Als hij ziet dan een andere pony gevlochten of in de trailer geladen wordt, dan wil hij dat ook. En ik zet hem wel aan het werk. Hij is nog lang niet aan zijn pensioen toe.”

Anky

“In de lessen ben ik voornamelijk bezig met tempowisselingen en overgangen. Daarnaast kijk ik vaak op Youtube hoe je een bepaalde oefening moet rijden en dan probeer ik dat daarna met Robby. Samen met mijn instructrices Dieneke en Sylvia kom ik er dan meestal wel uit. Robby wil heel graag lopen en ik wil heel veel van hem leren. Dat past super. Robby is helemaal opgebloeid nu ik lekker met hem aan het werk ben.  Mijn doel is om M1 met hem te rijden. Later als ik groot ben, wil ik graag net zo goed als Anky worden”, besluit het jonge talentje.”

Boffen

Moeder Joyce vult aan: “We boffen enorm met een pony als Robby voor Malon. Malon is vroeg begonnen met rijden, maar dat kwam omdat we haar gewoon niet tegen konden houden. Ze wilde zo graag rijden en bleef er maar om vragen. Ik denk dat ponyrijden en verzorgen heel goed is om het verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen te ontwikkelen. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor je spullen. Je moet met alles gewoon netjes omgaan, wil je er lang van kunnen genieten.” (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

 

Reacties