Malin Nilsson: ‘Zonnige toekomst voor Rubin Cartier’

Malin Nilsson: ‘Zonnige toekomst voor Rubin Cartier’

0 3312
Rubin Cartier onder Simone van Wijngaarden

Eind maart werd bekend dat Lichte Tour-hengst Rubin Cartier als handelspaard bij Patrik Kittel op stal staat. Stalamazone Malin Nilsson heeft Rubin vandaag in de picture gereden. In de Prix St.Georges stuurde ze hem naar een vierde plek in hun eerste wedstrijd.

‘Hij kan nog veel beter’, meldt de Zweedse amazone op Instagram. Maar hij deed het super en ik voorspel een zonnige toekomst voor hem!’

De zoon van Rubin Cortez OLD kreeg in ons land bekendheid onder Simone van Wijngaarden, die hem vanaf zijn vierde jaar opleidde tot en met de Lichte Tour. Vorig jaar juli ontstond gesteggel rondom de hengst, omdat eigenaar Plantaz ineens vond dat hij niet goed liep. Rubin werd bij Van Wijngaarden weggehaald.

Er ontstond een juridische strijd om Rubin, die pas maanden later tot een eind kwam. Van Wijngaarden werd uitgekocht; naar zij meende zou de nu negenjarige hengst voortaan voor de fokkerij ingezet worden en niet meer in de sport uitkomen. Nu loopt ‘Ronnie’, zoals hij op Stal Kittel genoemd wordt, dus alsnog in de ring.

Malin Nilsson-Rubin Cartier

Instgram Malin Nilsson/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties