Ingrid Malan start Giovanni voor Zuid-Afrika

Ingrid Malan start Giovanni voor Zuid-Afrika

0 969

Ingrid Malan, stalamazone bij Ad Valk, kreeg gisteren fantastisch nieuws te horen. Ze mag haar goedgekeurde KWPN-hengst Giovanni (v. Chippendale) namens Zuid-Afrika starten tijdens het WK Jonge paarden. Deze vindt over twee weken plaats in Ermelo.

Malan verhuisde op haar 19de naar Nederland. ‘Ik ben Zuid-Afrikaans en ik ben verhuisd naar Nederland om mijn droom te kunnen verwezenlijken, namelijk mijn land te kunnen vertegenwoordigen.’ Vorig jaar kocht Malan de hengst via Van Olst Stables. ‘Gisteren hoorde ik dat ik onder Zuid-Afrikaanse vlag mag rijden tijdens de wereldkampioenschappen. Dat was geweldig nieuws! Een fantastische stap voorwaarts voor Zuid-Afrika, het is de eerste keer dat het land mee zal doen op het WK.’, aldus de blije amazone.

Zuid-Afrika

Die deelname ging niet helemaal zonder slag of stoot. Ingrid legt uit: ‘Het was aan Zuid-Afrikaanse zijde nog lastig om alles rond te krijgen, maar ik heb van het KNHS en het KWPN echt geweldige steun gekregen. Ik hoop dat mijn deelname in de toekomst deuren gaat openen voor andere Zuid-Afrikaanse ruiters.’ Malan was tot voor kort nog voor Nederland in de race voor afvaardiging. Om de reden was ze dus ook uitgenodigd voor de trainingsdagen die zeer recent plaats vonden. ‘Ik voelde mij echt vereerd en ik heb tijdens de drie trainingsdagen die georganiseerd waren door het KWPN enorm veel geleerd. Giovanni heeft alle drie de dagen echt zijn best gedaan. Helaas hadden we gisteren tijdens de kwalificatie voor de halve finale niet echt onze dag. We hadden een paar domme foutjes en er trad wat spanning op. Ik ben echter enorm blij met de vooruitgang die Giovanni heeft geboekt. Hij is een jonge hengst en heeft enorm veel talent. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Ik heb nog nooit eerder zo’n fijn paard gehad. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft, niet alleen de toekomst van over twee weken maar ook die van over twee jaar!’, aldus de enthousiaste Ingrid.

Bron: Hoefslag

Foto: Focussed

Vergelijkbare artikelen

Reacties