Madeleine Winter-Schulze breekt been in Tryon

Madeleine Winter-Schulze breekt been in Tryon

0 1824
Madeleine Winter-Schulze
Madeleine Winter-Schulze

De Duitse dressuursponsor Madeleine Winter-Schulze heeft haar been gebroken bij een ongeluk op de Wereldruiterspelen in Tryon op donderdag 13 september.

Gebroken been

De 77-jarige Winter-Schulze, die al jaren lang de hoofdsponsor is van Isabell Werth, struikelde over een rubberen mat bij de stallen. Het gebeurde nadat ze terugliep van de prijsuitreiking, waar Duitsland gehuldigd werd met de gouden teammedaille. Isabell Werth had daar een grote bijdrage aan, ze won namelijk individueel gezien de landenwedstrijd Grand Prix.

Geen Tryon voor Madeleine Winter-Schulze

Door haar leeftijd moet ze een week in het ziekenhuis verblijven, daardoor heeft ze inmiddels de gouden Grand Prix Special rit van Werth en Bella Rosa gemist en zal ze er ook bij de kür op muziek niet bij kunnen zijn. ‘Ze heeft nu een metalen been en straks gaat het alarm af op het vliegveld,’ grapt Isabell Werth bij de persconference na het winnen van individueel goud. De amazone liet ook weten graag zo snel mogelijk weg te gaan bij de persconference, om haar gouden medaille aan Madeleine te laten zien en met haar een glas champagne te drinken.

Bron: Eurodressage/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties