Lotte Meulendijks: “Ik vond het een hele eer om Eton te rijden”

Lotte Meulendijks: “Ik vond het een hele eer om Eton te rijden”

0 2596
Lotte Meulendijks - Eton Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Lotte Meulendijks heeft afscheid moeten nemen van de Grand Prix ruin Eton (v. Wynton). Het paard was in eigendom van Anky van Grunsven en Cindy van Vugt. Meulendijks behaalde mooie resultaten met de Wynton nazaat in de Grand Prix U25. Aan hun gezamenlijke carrière is nu een einde gekomen, Eton verkocht is naar Portugal.

Kwalitatief

Meulendijks kreeg de ruin afgelopen maart op stal. Eerder vertelde ze “Het is een heel fijn paard om te rijden. Hij is ook heel mooi, er komt wel echt iets binnen! Het is kwalitatief een heel goed paard, en dat hij al ervaring heeft op het hoogste niveau, is voor mij ideaal. Daar kan ik mooi van leren.” Eind juni maakten de combinatie hun wedstrijd debuut in de U25 die ze direct afsloten met 68,03%.

Hele eer

Meulendijks vertelt “Mijn mooiste herinnering met Eton is de groei die we samen doorgemaakt hebben. We hebben veel van elkaar geleerd en hebben samen echt stappen gemaakt. Ondanks dat we niet super lang een combinatie zijn geweest, hebben we toch hele mooie resultaten neer kunnen zetten en flinke progressie geboekt.” Meulendijks vond het een super leuke ervaring en een hele eer om een paard voor Anky van Grunsven te mogen rijden. “Zij is echt een van mijn voorbeelden dus daar ben ik haar en de andere oude eigenaren, Cindy van Vugt en Frans van Boxtel heel dankbaar voor. Ik kijk terug op een hele mooie tijd, het is een enorm lief paard zowel met rijden als op stal. Eton is een echte knuffelkont” vertelt ze.

Portugal

Eton is vertrokken naar Portugal waar hij als leermeester is aangekocht door Raio de Luz stables. “Zij richten zich op het fokken van de kruising Lusitano x KWPN. De andere focus ligt op het opleiden van (jonge) kwaliteitsvolle Lusitanos. Hij heeft daar echt een super nieuw thuis gekregen en ik hoop dat ze samen heel erg veel plezier en succes gaan hebben” vertelt Meulendijks.

Drie U25 paarden

Stil zitten hoeft Meulendijks niet, want ze heeft nog U25 paarden te rijden. De amazone heeft de beschikking over de zwarte Welt Hill  (v. Welt Hill II) en de bruine Fantastique (v. Armani). Sinds kort heeft de Brabantse amazone ook de merrie Esther SVN (v. GLOCK’s Voice) op stal.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties