Lotte Krijnsen: ‘stijgende lijn vasthouden’

Lotte Krijnsen: ‘stijgende lijn vasthouden’

0 338
Lotte Krijnsen - Rosenstolz Christmas Show Roosendaal 2016 © DigiShots

Lotte Krijnsen, para dressuuramazone kijkt tevreden terug op haar prestaties in Roosendaal tijdens de internationale para-dressuurwedstrijd bij Den Goubergh.

Roosje en Zarienta

Het was voor de tweede keer dit jaar dat ze haar beide paarden mee had voor de para.  ‘Roosje’ (Rosenstolz v. Rotspon) had in de teamtest nog wel wat foutjes maar ik werd toch eerste. Met Zarienta (v. Sir Sinclair) werd ik die dag vierde. De tweede dag individueel was Zarienta de betere van het stel en werd tweede,  Roosje derde’, aldus Lotte. ‘Het koude weer en de aankleding van de ring waren misschien wel aanleiding om ‘anders dan anders’ te reageren voor Roosje’;  geen storing door spanning maar wel kleine foutjes.’

Fijne kür

De laatste dag stond de kür op muziek op het programma. ‘Ondanks dat ik met deze muziek voor het eerst internationaal reed, had ik mooie beoordelingen en leuke reacties dus dat was wel heel erg fijn!’ En dat ze ook nog wist te winnen was uiteraard geweldig. ‘Ik heb een hele fijne kür kunnen rijden en was blij met de mooie eindscore van 72.833%. Ik had nu ook echt het gevoel van: deze punten kloppen gewoon’, voegt ze nog toe.

ZZL

Omdat de selecties voor Rio aan de orde waren heeft Krijnsen zich het meest geconcentreerd op Rosenstolz dit jaar. Maar toch geheel onverwachts blijkt het met Zarienta regulier heel snel en goed te gaan. ‘In april reed ik nog Z1, ging in mei naar het Z2 en nu heb ik na drie wedstrijden al vier winstpunten in het ZZL’, zegt ze enthousiast. De plannen zijn om aan alle kleine verbeterpuntjes te gaan werken en deze snel stijgende lijn vol te kunnen houden. ‘Ik merk dat ze meer plezier heeft aan de reguliere proeven’.

Hoogtepunt

Ondanks de mooie prestaties in Roosendaal vorige week, was de CPEDI3* Roosendaal, Grade III deze zomer haar hoogtepunt omdat alles toen klopte en ze met Rosenstolz met het team won met haar hoogste score ooit gereden in de team test (73.202%), en nog tweede in de individuele proef (71.667%) en tweede in de Kür (75.583%).

Sfeer

Lotte Krijnsen vond dat het allemaal heel goed geregeld was tijdens de Kerstshow op deze super accommodatie en dat er een geweldige sfeer in het team was, ook buiten de wedstrijd om.

Bron: Hoefslag
Foto: Leanjo de Koster

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties