Glamourdale kampioen dressuurhengsten

Glamourdale kampioen dressuurhengsten

Glamourdale
Glamourdale (foto: Remco Veurink)

Het kostte de jury de nodige kruim om tot een beslissing te komen in de kampioenskeuring, maar uiteindelijk viel het kwartje de goede kant op voor Glamourdale (foto, mv. Negro). De zoon van Lord Leatherdale werd uitgeroepen tot de nieuwe kampioen bij de KWPN dressuurhengsten en liet de op voorhand als favoriet bestempelde Governor-STR (Totilas x Jazz) achter zich.

De stoere, royaal ontwikkelde Glamourdale imponeerde al tijdens de verrichting in de kooi met zijn lichaamsgebruik en bewegingstechniek. Ook aan de hand kwam de aansprekende hengst, die wel een wat lang achterbeen heeft, vandaag prima uit de verf, wat hem als publiekslieveling de titel bracht. Zijn moeder, de stamboekmerrie Thuja, heeft in Numberto een volle broer die op Grand Prix-niveau geklasseerd is.

Emotionele fokker

Zijn fokker Joop Rodenburg bleek na afloop zeer emotioneel. De man uit Ouderkerk aan de IJssel kwam stamelend uit zijn woorden en kreeg bijval van dochter Jolanda: ‘Onze fokkerij is sowieso een familiegebeuren, met mijn broer Pieter en de kinderen erbij. We hebben deze hengst al als veulen aan Gertjan van Olst verkocht. De moeder hebben we nu weer drachtig van Lord Leatherdale. Zij heeft wel ooit een test gelopen, maar deze vanwege ataxie moeten beëindigen, vandaar dat ze geen ster is geworden. Een halfzus van Glamourdale, een dochter van Jazz, loopt op het moment de merrietest in Ermelo.’

Gentle T sterk derde

Nummer twee Governor toonde zich niet als een kampioen aan het touwtje. De hengst die ontzettend veel gemak uitstraalde in de kooi, miste vandaag de brille. Toch had hij gezien het voortraject en zijn zeer opvallende afstamming, waarin de genen van twee van de allerbeste KWPN-paarden ooit zijn gecombineerd, misschien meer verdiend.

Een sterke derde werd Gentle T (Vivaldi x Biotop). De complete bruine had in de kooi wat meer mogen overtuigen in zijn galop, maar verder viel er weinig op de kwaliteiten af te dingen. Net buiten het podium eindigde Grande E (mv. Jetset-D). De bruine, die niet beschikt over veel hengstuitdrukking, zorgde wel voor een opsteker in een verder tegenvallende jaargang van Charmeur. Hij toonde in zijn optredens een sterke regelmaat in de beweging en heeft een moeder die op Lichte Tour-niveau presteert.

De plekken vijf en zes werden ingenomen door Google (Bordeaux x Johnson) en Galaxie Terra (Jazz x Future). De correct lopende Google is gefokt uit de stam van Glock’s Undercover. Opvallend in de afstamming is ook dat zijn grootmoeder Dansvrouw 22 jaar ouder is dan moeder Cadansvrouwe.
Galaxie Terra zorgde met zijn plek in de kampioenskeuring voor de kers op de taart van wat opnieuw een geslaagde jaargang van topvererver Jazz was. (foto: Remco Veurink)

Voor een overzicht van de veertig aangewezen dressuurhengsten, klik hier. 

Bron: Hoefslag

Reacties