Volkslied voor Zoë Kuintjes

Volkslied voor Zoë Kuintjes

0 258

Als apotheose van een prachtige dag met ponydressuur werd zojuist Zoë Kuintjes gehuldigd als KNHS-kampioen van het Z2 cat. DE. Naast de eer, de medaille, sjerp en deken zong het publiek speciaal voor Zoë ook nog eens het volkslied.

Zoë Kuintjes vormt een succesvolle combinatie met de aansprekende schimmel Elin’s Nosisdador. Deze indoorzege komt dan ook te staan in een mooi rijtje resultaten, waaronder de derde plek op het outdoorkampioenschap vorig jaar, drie overwinningen op CDI Krakow in Polen in november en een 1e, 2e en 3e plek op ICNN Drachten afgelopen januari.

Over de twee proeven die haar de overwinning brachten in Ermelo vertelt ze: “Het ging heel goed. Het is best een spannende hal, maar gelukkig bleef mijn pony goed luisteren en kon ik goede proeven neerzetten.” Als dit kampioenschap is gevierd gaat Zoe – die les krijgt van Jordy van Wijnen en Derk Schekkerman en kadertrainingen volgt bij Tineke Bartels – zich richten op landen- en kadervormingswedstrijden. “En dan maar hopen dat ik naar het EK mag dit jaar.”

Uitslagen
1. Zoe Kuintjes (Aalsmeer) – Elin’s Nonsisdador, PC Funny Horse, 71,71%
2. Daphne van Peperstraten (Nispen) – Don Camillo du Bois, PC Oud-Beijerland, 71,395%
3. Eveline Bos (Weert) – Hippique Media’s Valentino, PC Weert, 70,86%

Lisa Bekkers naar zege in het Z1

De eerste kampioen die vandaag in Ermelo op de KNHS Indoorkampioenschappen dressuurpony’s werd gehuldigd was Lisa Bekkers met haar Jonkers’ Pieter in de klasse Z1 cat. D/E.

Lisa vertelt met een grote glimlach op haar gezicht: ‘Ik vind het super leuk dat we hebben gewonnen. Ons proefje ging erg goed en ik ging met een fijn gevoel de ring uit. Mijn pony Pieter doet altijd zijn best voor me. Hij wil altijd graag voor me werken en zal me nooit in de steek laten. Zijn sterkste punt is de uitgestrekte galop. Volgend jaar ga ik overstappen naar de paarden dus dit jaar wil ik met mijn pony nog zo hoog mogelijk proberen te komen en alles eruit halen wat erin zit.’

Uitslagen
1. Lisa Bekkers – Jonker’s Pieter, PC De Dommelruiters 70,10%
2. Benthe de Graaf – Burberry, RV De Prinsenhofruiters 69,12%
3. Lisa Hamminga  – Dekro’s Anigo, PC Laarwoud 66,86%

Marten Luiten M2 kampioen

De 13-jarige Marten Luiten is geen onbekende op de KNHS Kampioenschappen en ook vandaag wist hij het in Ermelo waar te maken en pakte hij de titel in de klasse M2 cat. D/E met zijn pony Goldwin’s Hoeve’s Moviestar.

Vorig jaar werd de combinatie nog kampioen op de Hippiade in de klasse M1 en een half jaar later pakken ze de gouden medaille in een klasse hoger. Is het nog wel bijzonder om te winnen? Marten vertelt enthousiast: ‘Zeker wel! Het is toch weer een KNHS Kampioenschap! En ik probeer gewoon zo ver mogelijk te komen. Ik hoop dit jaar op de Hippiade in Ermelo ook weer mee te kunnen rijden, misschien dan wel in de klasse Z1. Dat zou echt mooi zijn!

Mijn proef ging vandaag heel erg fijn. Moviestar hinnikte af en toe wel een beetje en tijdens de prijsuitreiking was hij wat onstuimig maar dan vindt hij het gewoon nog spannend en dat mag ook. Zijn sterkste punt is dat hij drie zeer goede gangen heeft. Dit kun je ook terugzien in de oefeningen die daardoor van begin tot eind goed lopen. Het is gewoon een heel fijne pony om mee te werken.’

Uitslagen
1. Marten Luiten (Winschoten) – Goldwin’s Hoeve’s Movie Star, PC Neta 70,00%
2. Tamara Lokker (Vlaardingen) – Tyrano, PC Die Flardingha Ruiters  66,11%
3. Nina Woerts (Franeker) – Golden Princess, PSV Sjaerdema-Liauckemaruiters 65,67%

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties