Lichte Tour-paarden CSI en Upendo naar jeugdruiters

Lichte Tour-paarden CSI en Upendo naar jeugdruiters

0 263

Jonna Schelstraete laat via facebook weten dat haar CSI (United x Gribaldi) is verkocht aan de Zweedse Young Rider amazone Sofie Andersson. Vorig jaar won de grote achtjarige vos het reservekampioenschap in het ZZ-Zwaar op het NK. Sinds eind 2014 startte Schelstraete hem in de Lichte Tour. In die klasse behaalde ze met CSI onder andere in april dit jaar twee vierde plaatsen op het CDI3* Roosendaal. Binnenkort was een debuut in de Midden Tour gepland, want CSI had veel talent voor de piaffe en passage, aldus zijn amazone. Ze had CSI vier jaar lang in gezamenlijk eigendom met René Franssen.

De expressieve ruin is in goede handen in Zweden. Sofie Andersson wordt namelijk getraind door niemand minder dan Jan Brink, de ruiter die zoveel triomfen vierde met de sympathieke hengst Briar.

Upendo naar Portugal

Ook Upendo (Jetset-D x Ferro) verlaat ons land. Met ruiter Dennis Ausma stond hij op het punt de overstap naar de Zware Tour te maken, maar vanwege belangstelling vanuit het buitenland voor de bruine mocht dat niet zo zijn. ‘Vandaag is onze allergrootste vriend Upendo vertrokken naar Portugal. Hij was al sinds het begin van onze samenwerking bij ons. We gaan Up enorm missen’, meldt partner Edwin Bos op facebook. De veertienjarige bruine ruin zal worden uitgebracht door een Portugese Young rider.

Facebook Schelstraete en Ausma/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties