Four Legends begint woensdag aan KWPN verrichtingsonderzoek

Four Legends begint woensdag aan KWPN verrichtingsonderzoek

0 206

Het verrichtingsonderzoek voor rijpaardhengsten is in volle gang. De beide hengstenkeuringscommissies zijn elke week tenminste een keer in Ermelo aanwezig. Voor beoordelingen, maar ook om de trainingen te volgen en te begeleiden. De commissies hebben in overleg met de betreffende eigenaren het onderzoek voor een aantal hengsten beëindigd, of hen doorgestuurd naar het najaarsonderzoek. Aanstaande woensdag wordt de Wynton-zoon Four Legends verwacht voor zijn onderzoek van 21 dagen. Deze Four Legends was al succesvol op het WK Jonge Dressuurpaarden, in de Pavo Cup en in de Hengstencompetitie. Na zijn aanwijzing vorig jaar tijdens de KWPN Kampioenschappen, begint hij nu aan zijn verrichtingsonderzoek.

Voor de Gelderse hengst Izaak (Wynton x Cabochon) werd het onderzoek in overleg met de eigenaar door de hengstenkeuringscommissie beëindigd.
Ook voor de springhengst cat.nr. 163/20 Entertainer x Canturano werd in overleg besloten het onderzoek te stoppen. De zoon van Dexter R (mv.Mermus R) met cat.nr. 123/15 werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek, net als de dressuurhengst met cat.nr. 373/44 (Bordeaux x Jazz).

Aanstaande dinsdagochtend vanaf 8.00 uur is er wederom een beoordeling van de springhengsten.
Een dag later op woensdag wordt niet alleen Four Legends aangeleverd, maar beoordeelt de dressuurcommissie ook de aanwezige dressuurhengsten.

Bron: KWPN

Foto: Focussed

Reacties