“Legendarische” De Niro met dekpensioen

“Legendarische” De Niro met dekpensioen

0 1738

De legendarische fokhengst De Niro gaat met dekpensioen. De 23-jarige zoon van Donnerhall kan wegens ouderdom niet meer dekken, waardoor er alleen nog gebruik gemaakt kan worden van diepvriessperma. Het dekgeld zal daardoor met bijna duizend euro verlaagd worden.

Al vier jaar op rij is De Niro de aanvoerder van de WBFSH ranglijst voor dressuurhengsten, en dat is niet voor niets: de zwarte hengst heeft maar liefst 52 goedgekeurde zonen en zes van zijn nakomelingen waren genomineerd voor de Olympische Spelen in London. Onder zijn succesvolle nakomelingen zitten onder andere Desperados (mv. Wolkenstein II) welke succesvol acteert op het hoogste niveau onder Kristina Sprehe, Delgado (mv. Weltmeyer), D’Agostino (mv. Shogun xx) en de recent gepensioneerde merrie Donnerfee (mv. Rosenkavalier.

Vier van zijn zonen werden goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN: Voice (mv. Rohdiamant), Son de Niro (mv. Balzflug), Hennesy (mv. Jazz) en George Clooney (mv. Wolkentanz). Ook zijn kleinzonen Chagall D&R (v. Jazz), Zucchero (v. Depardieu) en Bretton Woods (v. Johnson) verdienden hun dekbrevet bij het KWPN. De Niro zelf werd goedgekeurd bij acht stamboeken.

Dolf-Dietram Keller leidde de zwarte hengst op naar Grand Prix-niveau. In 2006 nam amazone Theresa Wahler de teugels van De Niro over.

Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag

Reacties