‘Leermeester’ Stallone naar goud op Italiaans kampioenschap

‘Leermeester’ Stallone naar goud op Italiaans kampioenschap

0 780

Op de nationale kampioenschappen dressuur in het Italiaanse Caselle di Sommacampagna waren moeder en dochter Campanella op dreef. Anna Paprocka-Campanella stuurde Loreley naar zilver in de Grand Prix, terwijl Alice dubbel goud won met Stallone in het U25-kampioenschap. Ze wonnen de Intermediaire II met 68.132% en de korte Grand Prix met 68,767% en waren daarna de besten in de Kür op muziek-finale, met 70,150%.

‘Ik begon Stallone begin dit jaar te rijden, nadat we op het CDI Roosendaal eind 2015 in gesprek raakten met zijn toenmalige amazone Inna Logutenkova’, vertelt de zestienjarige amazone aan Eurodressage.com. Begin juni reed de nog maar zestienjarige Alice de zeventienjarige KWPN-ruin voor het eerst op een wedstrijd, in het Brabantse Meerlo. ‘Ik had een heel goed gevoel tijdens alle proeven, na een goede voorbereiding. Stallone hielp me, maar de afgelopen maanden ben ik technisch erg vooruit gegaan. Ik ben preciezer gaan rijden en beheers de moeilijke onderdelen, zoals de pirouettes en de overgangen piaffe-passage, nu beter. We zijn echt een combinatie geworden.’

Campanella is de vierde amazone die op de rug van Stallone de Zware Tour bereikt. Simone van Wijngaarden (foto) was degene die hem opleidde tot het hoogste niveau, waarna hij begin 2011 verkocht werd aan de VIAN Groep (Oekraïne). Met Inna Logutenkova won Stallone vanaf hun GP-debuut in 2011 meerdere wereldbekerwedstrijden en proeven op CDI3* en 4*-niveau. Begin 2014 nam landgenote Alisa Kovan’ko de teugels over. Ook voor deze toen negentienjarige amazone gold de Lancet-zoon als leermeester. Alice Campanella zit sinds begin dit jaar in het zadel van de knappe bruine. Drukke werkzaamheden op school zorgden ervoor dat een wedstrijddebuut op zich liet wachten, maar nu is de focus helemaal op de (U25) Grand Prix gericht. Op het CDI Roosendaal is de combinatie weer van de partij. Daarnaast heeft ze Chin Chan (v. Samba Hit) onder het zadel.

Anna Paprocka-Campanella reed pas haar tweede wedstrijd met de dertienjarige Westfaler merrie Loreley (Larenco x Polydor), die ze nog maar zes weken rijdt. Toch was er al 73,625% in de Grand Prix en 66,471% in de Special. Zij runt sinds kort een stal in Erp, waar Alice ook naar school gaat.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties